Σόιμπλε προς Αθήνα: Κόψτε συντάξεις αλλιώς βρείτε εναλλακτικές

681482-soimple.jpg

23-03-2016 17:36

Σκληρή γλώσσα κατά της Ελλάδας χρησιμοποιεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ασκώντας ξανά ασφυκτικές πιέσεις στην Αθήνα για εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τόνισε ότι η Ελλάδα εξακολουθεί να υστερεί στην εφαρμογή των οικονομικών μεταρρυθμίσεων τις οποίες έχει υποσχεθεί το περασμένο καλοκαίρι στους πιστωτές της με αντάλλαγμα τα κεφάλαια διάσωσης, εκφράζοντας ωστόσο αισιοδοξία ότι θα βρεθεί μία λύση.

«Γνωρίζουμε ότι η πίεση του χρόνου είναι μεγάλη και κάνουμε τα πάντα για να λάβουμε γρήγορες αποφάσεις. Αλλά οι τρεις θεσμοί συμφωνούν ότι δεν έχουν εφαρμοστεί πολλά από αυτά που το περασμένο καλοκαίρι συμφωνήθηκε να γίνουν μέχρι τώρα», τόνισε ο κ. Σόιμπλε.

«Αν για λόγους που ξέρουμε, δεν υπάρχει πολύς χώρος για ελιγμούς στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση, τότε οι τρεις θεσμοί πρέπει – μαζί με την ελληνική κυβέρνηση – να δουλέψουν, ώστε να βρουν κάτι άλλο αντ’ αυτού», δήλωσε αναφορικά με τις συντάξεις.

Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι οι πιστωτές της Ελλάδας δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υιοθετήσει η Ελλάδα, ξεκαθαρίζοντας πως χωρίς μια τέτοια συμφωνία, οι πιστωτές δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης των 86 δισ. ευρώ.

Ο ίδιος απέρριψε τις υποθέσεις ότι η ελάφρυνση χρέους θα επιλύσει τα προβλήματα της Ελλάδας. Δήλωσε πως το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους δεν είναι το πιεστικό ερώτημα αλλά μάλλον είναι το να έλθει η Ελλάδα σε μια πορεία βιώσιμης ανάπτυξης, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητά της και η μεταρρύθμιση της διοίκησής της.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr