Μετονομασία του κοινοτικού σήματος σε «Σήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

681408-_500ohmi-1.jpg

23-03-2016 13:34

Το Γραφείο Εναρμόνισης στο πλαίσιο της Εσωτερικής Αγοράς (ΓΕΕΑ) – Office for Harmonization in the Internal Market (OHIM) αλλάζει σήμερα την ονομασία του σε «Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO)».

Η αλλαγή αυτή προέκυψε κατ’ εφαρμογή της νέας νομοθεσίας της ΕΕ και της Οδηγίας 2015/2424 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, το όνομα του Κοινοτικού Σήματος θα μετονομαστεί σε «Σήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Για όλα τα τέλη που καταβάλλονται στο Γραφείο, προβλέπεται μία γενική, συνολική μείωση.

Το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO), από την ίδρυσή του το 1994, έχει διεκπεραιώσει περισσότερες από 1,5 εκατομμύρια αιτήσεις καταχώρισης Κοινοτικών Σημάτων, προερχόμενες σχεδόν από κάθε κράτος και περιοχή του πλανήτη.

Σχετικά με το EUIPO

Το EUIPO είναι ο μεγαλύτερος αποκεντρωμένος Οργανισμός της ΕΕ, με έδρα του το Αλικάντε της Ισπανίας. Εκτός των Κοινοτικών Σημάτων (EUTM) διαχειρίζεται και τις αιτήσεις των καταχωρισμένων Κοινοτικών Σχεδίων ή Υποδειγμάτων (RCD), τα οποία παρέχουν ισχυρή προστασία διανοητικής ιδιοκτησίας εντός των 28 κρατών-μελών της ΕΕ.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr


loading...