Καμίνης: Δεν θα γίνονται οι πλατείες της πόλης άτυποι καταυλισμοί

677958-kaminis.jpg

12-03-2016 5:51

«Θέλουμε την έμπρακτη και ειδική για την Αθήνα στήριξη της κυβέρνησης» σημείωσε σε συνέντευξη του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα θα πρέπει να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο ότι κάποιοι από τους πρόσφυγες και μετανάστες θα παραμείνουν για χρόνια στην Ελλάδα.

«Προς το παρόν δεν έχουμε δει από την κυβέρνηση εκείνη τη σταθερή υποστήριξη που θα έπρεπε να έχουμε, αν εξαιρέσουμε την πλατεία Βικτωρίας» τόνισεεο Γιώργος Καμίνης, σε τηλεοπτική εκπομπή.

Την πρόθεση του δήμου Αθηναίων να μην μετατραπούν οι πλατείες και τα πάρκα της πόλης σε άτυπους καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών, επισήμανε ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης. «Ο ίδιος επέμεινα να αποκατασταθεί η πλατεία ώστε να σταλεί ένα μήνυμα στους κατοίκους ότι δεν τους έχουμε εγκαταλείψει στην τύχη τους» συμπλήρωσε και προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθεί ένας ειδικός χώρος στην Αθήνα, όπου οι οργανώσεις και οι απλοί πολίτες θα μπορούν να μεταβαίνουν για να παραδίδουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Αναφορικά με το πρόγραμμα εκμίσθωσης διαμερισμάτων για τη φιλοξενία των προσφύγων και μεταναστών, υπογράμμισε ότι έχει προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον και ότι υπάρχει συνεργασία με τους μεσίτες. «Το ζήτημα είναι να μην συγκεντρωθούν όλοι αυτοί οι άνθρωποι σε συγκεκριμένα σημεία και να διασπαρούν σε όλο το λεκανοπέδιο» υπογράμμισε, διευκρινίζοντας ότι το πρόγραμμα προβλέπεται από το σχέδιο μετεγκατάστασης, χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς πόρους και μισθωτής των διαμερισμάτων θα είναι η Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες.

Η διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, πρόσθεσε θέλει μεθοδικότητα, ψυχραιμία, οργάνωση και συνεργασίες και δεν πρέπει να είναι το πεδίο άγονων πολιτικών αντιπαραθέσεων και υπογράμμισε ότι η Αθήνα αποτελεί μια ειδική περίπτωση και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη, υπογράμμισε ότι το πρώτο αφορά στη φιλοξενία 30.000 ατόμων σε καταυλισμούς και το δεύτερο στη φιλοξενία 20.000 ανθρώπων σε διαμερίσματα ανά την Ελλάδα.

Όπως επισήμανε, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίστηκε η παραχώρηση επιπλέον έκτασης στον Ελαιώνα και εκτίμησε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα διαμορφωθεί έτσι ο καταυλισμός, ώστε να μπορεί να φιλοξενεί περίπου 1.900 άτομα. Αυτή τη στιγμή στην έκταση των 30 στρεμμάτων του Ελαιώνα στεγάζονται 700 άνθρωποι σε κοντέινερ.ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr

loading...