Σαλβίνι: Αν η γαλλογερμανική πρόταση ζημιώνει την Ιταλία, δεν θα συναινέσουμε


19-11-2018 17:26

Τροχιοδεικτικά πυρά προς τις Βρυξέλλες στέλνουν Σαλβίνι και Ντι Μάιο, ενόψει των πιθανών κυρώσεων εις βάρος της Ιταλίας για τον προϋπολογισμό της.

«Αν, όπως φαίνεται, η γαλλογερμανική πρόταση για τον προϋπολογισμό της Ένωσης ζημιώνει την Ιταλία, δεν θα συναινέσουμε», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι.

Σύμφωνα με αρκετούς παρατηρητές, πρόκειται και για ένα προειδοποιητικό μήνυμα του Σαλβίνι, δυο ημέρες πριν ανακοινωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αν εννοεί να επιβάλει κυρώσεις στην κυβέρνηση της Ρώμης για τον κρατικό προϋπολογισμό της.

Παράλληλα, ο σύμμαχος του Σαλβίνι και αρχηγός των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο δηλώνει ότι στην φάση αυτή «το όλο θέμα των κυρώσεων δεν τον ανησυχεί» και προσθέτει ότι «η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

Κύριας σημασίας, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, είναι να διαπιστωθεί αν και πότε πρόκειται να ξεκινήσει η εν λόγω διαδικασία και αν θα αφορά την παραβίαση των κανόνων για το έλλειμμα ή για το δημόσιο χρέος.

Όπως έχει διαρρεύσει, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ζήτησε εκ νέου από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να μπορέσουν να συναντηθούν με κύριο αντικείμενο συζήτησης την πορεία της ιταλικής οικονομίας και την στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πηγή: www.newsit.gr