Ευρυτανία: Τα αδέρφια έφτιαξαν αντικλείδι και έκλεψαν 85 τόνους καλαμπόκι.


17-11-2018 17:14

Είχαν μετατρέψει την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ευρυτανίας σε προσωπική επιχείρηση δύο αδέλφια τα οποία συνελήφθησαν την Παρασκευή, με την κατηγορία της υπεξαίρεσης και των κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Η έρευνα των αστυνομικών ήταν μακρόχρονη και η δράση των δύο συλληφθέντων υπολογίζεται ότι ξεκίνησε από το Σεπτέμβριο του 2017, έχοντας προχωρήσει μέχρι σήμερα στην αφαίρεση ποσοτήτων σιτηρών (κυρίως καλαμποκιού), που φτάνουν τους 85  τόνους, με την ζημιά για την επιχείρηση να ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 23.000 ευρώ!

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη δικογραφία, τα δύο αδέλφια εκμεταλλευόμενα την υπαλληλική τους ιδιότητα, ιδιοποιούνταν παρανόμως χρηματικά ποσά από συναλλαγές με πελάτες της επιχείρησης, είτε μην αποδίδοντας ως όφειλαν τα χρήματα που εισέπρατταν από την πώληση προϊόντων, είτε αποκρύπτοντας μέρος από τις καθημερινές συναλλαγές που πραγματοποιούνταν εν ώρα λειτουργίας αυτής.

Επιπλέον, σε ώρες μη λειτουργίας της επιχείρησης, προέβαιναν στην συστηματική αφαίρεση ποσοτήτων σιτηρών, αφού είχαν φροντίσει να βγάλουν αντικλείδι.

Την προανάκριση κάνει το Τμήμα Ασφαλείας Καρπενησίου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ευρυτανίας.

Πηγή: LamiaReport