Άγρια κόντρα στη "δεξιά πολυκατοικία" – Πόλεμος ΝΔ – ΑΝΕΛ


15-11-2018 19:16

Η σύγκρουση ΝΔ και ΑΝΕΛ πέρασε σε άλλο επίπεδο, με υπονοούμενα και μειωτικούς χαρακτηρισμούς.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε χθες όταν ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατά την ομιλία του στη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος κάλεσε τον Πρόεδρο της ΝΔ να απαντήσει, “σχετικά με την απόφαση 2674/2018 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με εναγόμενη την ΝΔ και ενάγουσα τράπεζα”.

Καθώς η Πειραιώς δεν απάντησε στην πρόκληση, ο Πάνος Καμμένος απηύθυνε σήμερα 5 ερωτήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που αφορούσαν στα οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας.

Στον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ απάντησε το Γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνοντας πως “η Νέα Δημοκρατία αισθάνεται την ανάγκη να υπενθυμίσει στον κ. Καμμένο ότι επί πολλά χρόνια υπήρξε -δυστυχώς- βουλευτής της. Ήταν τότε που δεν είχε κανένα πρόβλημα με τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας, καθώς το μόνο που τον απασχολούσε ήταν να εκλιπαρεί τους αρχηγούς της για ένα υφυπουργείο. Δηλαδή η καρέκλα, όπως και σήμερα”.

“Ενημερώνουμε τον κ. Καμμένο ότι η Νέα Δημοκρατία έχει εξυγιάνει πλήρως τα οικονομικά της. Θα του συστήναμε, ωστόσο, να αντιμετωπίζει με μεγαλύτερη ψυχραιμία και, κυρίως, νηφαλιότητα το οριστικό πολιτικό του τέλος”, κατέληγε η Νέα Δημοκρατία.

Οξύτατη ήταν η αντίδραση των ΑΝΕΛ, με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

“Η Νέα Δημοκρατία, την οποία υπηρέτησε ο κ. Καμμένος, δεν ήταν η Νέα Δημοκρατία του υιού Παπαντωνίου, του Άδωνη και του Νίκου Γεωργιάδη, του Πλεύρη, του αυτοεπονομαζόμενου… Βουκεφάλα Τατσόπουλου, δεν ήταν η Νέα Δημοκρατία εταίρος και συνεταίρος του ΠΑΣΟΚ. Ήταν η Νέα Δημοκρατία του Ευάγγελου Αβέρωφ, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Κώστα Καραμανλή. Θυμίζουμε στον κ. Κούλη Μητσοτάκη ότι ο Ευάγγελος Αβέρωφ έκανε πολιτική πουλώντας την περιουσία του και όχι μοιράζοντας καράβια σε κουμπάρους εφοπλιστές, τους οποίους η ελληνική Δικαιοσύνη ερευνά για υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών”, αναφέρουν οι ΑΝΕΛ.

Και η ανακοίνωση καταλήγει: “Επί του προκειμένου, για τα ερωτήματά μας, ο κ. Κούλης Μητσοτάκης δεν απαντά τίποτα. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ ενός Μητσοτάκη και ενός Κούλη”.

 

Πηγή: www.newsit.gr