Επιμένει ο Κοτζιάς – Με άφησαν ξεκρέμαστο – Ο νέος ρόλος του Κατρούγκαλου


18-10-2018 14:37

Βαρύ είναι το κλίμα στο υπουργείο Εξωτερικών μια ημέρα μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά. Ο παραιτηθείς υπουργός Εξωτερικών είναι από το πρωί στο γραφείο του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κοτζιάς επιμένει ότι οδηγήθηκε στην παραίτηση γιατί έμεινε ξεκρέμαστος στην διαμάχη του με τον Πάνο Καμμένο. Ότι δηλαδή ο πρωθυπουργός δεν τον κάλυψε όταν φέρεται να δέχθηκε επίθεση από τον υπουργό Άμυνας για τα μυστικά κονδύλια. 

Ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών, η παραίτηση του οποίου έχει προκαλέσει μείζονα κυβερνητική κρίση, δεν κρύβει σε καμία περίπτωση την ενόχλησή του για τον τρόπο με τον οποίο το Μέγαρο Μαξίμου στάθηκε απέναντί του και πήρε θέση στηρίζοντας τον Πάνο Καμμένο.

Θολό είναι ακόμα το τοπίο για την παράδοση – παραλαβή του χαρτοφυλακίου του υπουργείου Εξωτερικών. Πληροφορίες ανέφεραν ότι αυτή θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα αφού ο πρωθυπουργός λείπει στο εξωτερικό και θα επιστρέψει την Παρασκευή. Όμως, άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδέχεται ο κ. Κοτζιάς και να μην παραδώσει στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα. Πάντως, όπως και να έχει ο Αλέξης Τσίπρας θα πάρει πάνω του όλη την διαχείριση του Σκοπιανού, ενώ το βάρος της άσκησης της εξωτερικής πολιτικής σε όλα τα υπόλοιπα εθνικά θέματα θα αναλάβει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Πηγή: www.newsit.gr