Υπόθεση Κασόγκι: Στο σπίτι του Σαουδάραβα πρόξενου η τουρκική αστυνομία


17-10-2018 17:59

Σε εξέλιξη οι εξονυχιστικές έρευνες της τουρκικής αστυνομίας στο σπίτι του πρόξενου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο της πολύκροτης υπόθεσης Κασόγκι.

Με καθυστέρηση ημερών, Τούρκοι αστυνομικοί μπήκαν την Τετάρτη (17.10.2018) στο σπίτι του Σαουδάραβα πρόξενου, σχετικά με τις συνθήκες εξαφάνισης του αντιφρονούντα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, μεταδίδουν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων και του Ρόιτερ που βρίσκονται επιτόπου.

Η έρευνα αυτή, που διεξάγεται από δεκάδες αστυνομικούς, πραγματοποιείται δύο ημέρες αφότου έγινε παρόμοια επιχείρηση στο προξενείο του Ριάντ στην Κωνσταντινούπολη, όπου καθώς το Βασίλειο είναι ύποπτο ότι έβαλε να δολοφονήσουν τον Κασόγκι στις 2 Οκτωβρίου.

click4more

Δολοφονία Κασόγκι: Κάνουν φύλλο και φτερό την κατοικία του προξένου – Τον…

Δολοφονία Κασόγκι μπροστά στα μάτια του πρόξενου

Η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak υποστήριξε ότι η δολοφονία του Κασόγκι έγινε σχεδόν μπροστά στα μάτια του Σαουδάραβα πρόξενου, Μοχάμαντ Αλ-Οτάιμπι. Σε ηχητικό που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα, ο πρόξενος ακούγεται, σε κάποιο σημείο, να λέει: «Αυτό να το κάνετε έξω. Θα μου δημιουργήσετε προβλήματα».

Τότε, ένα πρόσωπο, που δεν κατονομάζεται, τον απειλεί ξεκάθαρα: «Αν θέλεις να ζήσεις όταν επιστρέψεις στην Σαουδική Αραβία, σκάσε».

Οι νέες αυτές πληροφορίες έρχονται μετά τις δηλώσεις του ίδιου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πως κάποια από τα αποδεικτικά στοιχεία βάφτηκαν!

Ο Μοχάμαντ Αλ-Οτάιμπι έφυγε την Τρίτη (16.10.2018) από την Κωνσταντινούπολη. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει έρευνα. Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε στο πρακτορείο Ανατολή πως περιμένει να υπάρξει συμφωνία για να γίνει έρευνα στην προξενική κατοικία!

Η εντολή για έρευνα στην προξενική κατοικία έχει ήδη δοθεί. Η πρώτη απόπειρα έγινε την Τρίτη αλλά η έρευνα ματαιώθηκε επειδή δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν σε αυτήν σαουδάραβες αξιωματούχοι, ανακοίνωσε η τουρκική αστυνομία. Στη συνέντευξή του στο πρακτορείο ο υπουργός αρνήθηκε να σχολιάσει για το τι μπορεί να συνέβη μέσα στο προξενείο. «Εχω τις προσωπικές μου απόψεις…Έχω ισχυρές απόψεις αλλά η έρευνα είναι έργο της δικαιοσύνης», είπε.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: www.newsit.gr