Τρόμος στη Βοστώνη. Εκρήξεις λόγω διαρροής αερίου, κάηκαν σπίτια. video


14-09-2018 7:35

Τρόμος και πανικός στη Βοστώνη που προκλήθηκε από σειρά εκρήξεων εξαιτίας διαρροής αερίου. Σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες και υπάρχουν πληροφορίες για έναν νεκρό και τουλάχιστον 10 τραυματίες.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση και οι αρχές στη Βοστώνη ζήτησαν από τους κατοίκους των τριών κοινοτήτων στα βόρεια της πόλης να εγκαταλείψουν αμέσως τα σπίτια τους. Η τοπική εφημερίδα Eagle Tribune αναφέρει πως υπάρχει τουλάχιστον ένας νεκρός και 10 τραυματίες.

Ο επίσημος απολογισμός από τις αρχές στη Βοστώνη κάνει λόγο μόνο για τραυματίες. Από τους συνολικά 10 τραυματίες, οι δυο είναι σε σοβαρή κατάσταση, ανακοίνωσε το Γενικό Νοσοκομείο της Λόρενς, διευκρινίζοντας ότι ένας από τους τραυματίες διακομίστηκε σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι τουλάχιστον ένας πυροσβέστης.

Οι υπηρεσίες διάσωσης καταμέτρησαν 70 «πυρκαγιές, εκρήξεις και έρευνες εξαιτίας έντονης οσμής αερίου» στις κοινότητες Λόρενς, Άντοβερ και Βόρειο Άντοβερ, ανέφερε η αστυνομία. Τουλάχιστον ένα σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ.

Φωτογραφία Reuters

Σε πλάνα που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν πυροσβέστες πάνω στις κλίμακες των οχημάτων τους καθώς έδιναν μάχη με τις φλόγες σε σπίτια στο Λόρενς και στο Bόρειο Άντοβερ, κοινότητες όπου λειτουργούσαν παλιότερα μύλοι, περίπου 40 χιλιόμετρα βόρεια της Βοστώνης. Η γειτονική πόλη Άντοβερ επίσης επλήγη.

Φωτογραφία Reuters

Φωτογραφία Reuters

«Εκκενώστε όλα τα κτίρια και όλα τα σπίτια», επαναλάμβανε ένας αξιωματούχος με τηλεβόα στη μία από τις τρεις κοινότητες, όπως φαίνεται σε ερασιτεχνικό βίντεο που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της Eagle Tribune.

Φωτογραφία Reuters

Φωτογραφία Reuters

«Βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές εκκενώσεις στις συνοικίες όπου υπάρχει μυρωδιά αερίου», ανέφερε νωρίτερα η αστυνομία μέσω Twitter, τονίζοντας ότι ήταν ακόμη «πολύ νωρίς για να γίνουν υποθέσεις για τα αίτια».

Πάντως οι αρχές ζήτησαν συγκεκριμένα από τους κατοίκους που προμηθεύονται αέριο από την εταιρεία Columbia Gas να εγκαταλείψουν «αμέσως» τα σπίτια τους. Η εταιρεία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι έκανε εργασίες συντήρησης στους αγωγούς φυσικού αερίου σε διάφορες περιοχές της Μασαχουσέτης για να βελτιωθεί η ασφάλεια του δικτύου της.

Οι αρχές διαβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ότι επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, πιστεύεται ότι οι πυρκαγιές και οι εκρήξεις οφείλονται σε τεχνικό πρόβλημα σε γραμμή του δικτύου αερίου. Η πρώτη έκρηξη προκλήθηκε από την υπερβολική πίεση σε μια σωλήνωση αερίου, σύμφωνα με το WBZ News.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: www.newsit.gr