Πανικός με τη Lana del Rey – Τι συνέβη με τη συναυλία της στο Τελ Αβίβ;


22-08-2018 8:28

Η Lana Del Rey θα εμφανιστεί στο Φεστιβάλ Meteor στο Τελ Αβίβ αυτή την εβδομάδα, θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα στους θαυμαστές της ότι η «μουσική είναι παγκόσμια».

Πολλοί είναι οι μουσικοί που έχουν ζητήσει να υπάρξει πολιτιστικό μποϊκοτάζ του Ισραήλ, αλλά η τραγουδίστρια τόνισε ότι η εμφάνισή της στο φεστιβάλ δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι υποστηρίζει τις πολιτικές απόψεις ή τις ενέργειες της χώρας.

Απαντώντας στην κριτική που της ασκήθηκε για την απόφασή της να εμφανιστεί στο Τελ Αβίβ η τραγουδίστρια έγραψε: «Πιστεύω ότι η μουσική είναι παγκόσμια και πρέπει να χρησιμοποιείται για να μας φέρνει κοντά… Δεν συμφωνούμε πάντα με την πολιτική των τόπων που παίζουμε μέσα ή έξω από την χώρα μας, μερικές φορές δεν αισθανόμαστε ασφαλείς, ανάλογα με το πόσο μακριά ταξιδεύουμε, αλλά είμαστε μουσικοί και έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας στο να είμαστε στον δρόμο… θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι η εμφάνιση στο Τελ Αβίβ δεν είναι πολιτική δήλωση ή δέσμευση για την εκεί πολιτική, καθώς το τραγούδι μου California δεν σημαίνει ότι οι απόψεις μου βρίσκονται σε συμφωνία με τις σημερινές κυβερνητικές απόψεις ή με τις απάνθρωπες ενέργειες».

Η δε Παλαιστινιακή Εκστρατεία για το Ακαδημαϊκό και Πολιτιστικό μποϊκοτάζ του Ισραήλ, η οποία παροτρύνει τους μουσικούς να μην εμφανίζονται στο Ισραήλ απάντησε μέσω twitter στην τραγουδίστρια: «Σας παροτρύνουμε να επανεξετάσετε. Αμφιβάλλουμε ότι θα εμφανιζόσασταν στο απαρτχάιντ της Νότιας Αφρικής…».

Πηγή: www.gossip-tv.gr