33,7 εκατ. ευρώ οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών για τη φονική φωτιά στην Αττική.


21-08-2018 17:31

– Δύο 24ωρα απομένουν για συμπληρωθεί ένας μήνας από την πύρινη λαίλαπα που σάρωσε την Ανατολική Αττική

– Οι πληγές παραμένουν ανοιχτές για εκατοντάδες οικογένειες που είδαν τις περιουσίες τους να γίνονται στάχτη από τη μια στιγμή στην άλλη

– Τις συνολικές αποζημιώσεις για τις καταστροφικές φωτιές ανακοίνωσαν οι ασφαλιστικές εταιρείες

Ήταν 23 Ιουλίου και ώρα 16:50 το απόγευμα, όταν ξεσπούσε η φωτιά στην Ανατολική Αττική, από την ανατολική πλευρά της Πεντέλης και κατευθύνθηκε στην περιοχές Νέος Βουτζάς και Μάτι.

Επεκτάθηκε με γρήγορο ρυθμό λόγω των ισχυρών ανέμων στον οικισμό, έχοντας ως αποτέλεσμα – εκτός από τις φυσικές και υλικές καταστροφές – δεκάδες θύματα. Ο τελευταίος επίσημος απολογισμός αναφέρεται σε 96 νεκρούς, καθώς και 175 τραυματίες, εκ των οποίων τα 23 παιδιά.

Για τις καταστροφές που προκάλεσε η φωτιά σε σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα, οι ασφαλιστικές εταιρείες θα καταβάλουν συνολικά 33,7 εκατομμύρια ευρώ.

Οι αποζημιώσεις αναλυτικά για τις φωτιές

Ειδικότερα, από τα στοιχεία που συνέλεξε μέχρι σήμερα η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) από τις εταιρίες – μέλη της, οι αποζημιώσεις των ασφαλίσεων περιουσίας (κατοικίες και επαγγελματικοί χώροι) εκτιμώνται σε 32,4 εκατ. ευρώ.

Δηλώθηκαν 785 ζημιές τόσο σε σπίτια όσο και σε καταστήματα, με το μέσο κόστος ζημιάς να διαμορφώνεται σε 41.300 ευρώ περίπου.

Επιπλέον δηλώθηκαν 212 ζημιές σε αυτοκίνητα, οι αποζημιώσεις των οποίων υπολογίζονται σε 1,3 εκατομμύρια ευρώ, με τη μέση ζημιά να υπολογίζεται περίπου σε 6.300 ευρώ.

“Οι ασφαλιστικές εταιρίες μέλη της ΕΑΕΕ έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να υποστηρίξουν τους ασφαλισμένους τους με ενέργειες διαχείρισης καταστροφών που ανακοίνωσαν άμεσα, ενώ έχουν ήδη από τις πρώτες ημέρες καταβάλει αποζημιώσεις ή προκαταβολές σε αρκετές περιπτώσεις, εκπληρώνοντας με υπευθυνότητα την αποστολή τους και αποδεικνύοντας έμπρακτα την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και προστίθεται ότι η ΕΑΕΕ συνεχίζει την έρευνα σχετικά με τις αποζημιώσεις από τις εν λόγω πυρκαγιές. Θα ακολουθήσουν αναλυτικότερα αποτελέσματα.

πηγή: eaee.gr

Πηγή: www.newsit.gr