Έλληνες Στρατιωτικοί – Κουρουμπλής: Απελευθερώθηκαν με την βοήθεια της Παναγίας και τις προσπάθειες της κυβέρνησης


15-08-2018 20:53

Στην βοήθεια τις Παναγίας και τις προσπάθειες τις κυβέρνησης απέδωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών. Παράλληλα εξέφρασε τη λύπη του για τις απώλειες των ανθρώπων από τις πυρκαγιές.

«Με τη βοήθεια της Παναγίας, και με όπλα το πείσμα την υπομονή και την επιμονή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, της κυβέρνησης, αλλά και με τη συμπαράσταση όλων των κομμάτων και όλων των Ελλήνων, είχαμε το γεγονός της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνταν στην Τουρκία», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής από την Πάρο, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Εκατονταπυλιανή, για την εορτή του Δεκαπενταύγουστου.

Ο κ. Κουρουμπλής σε συνέντευξη που έδωσε στον Ρ/Σ Real ερωτηθείς για την απελευθέρωση των δύο στρατιωτικών, δήλωσε ότι είναι πολύ σημαντικό να τηρείται μία ψύχραιμη προσέγγιση στις σχέσεις με την Τουρκία, επειδή είναι επιβεβλημένες οι ομαλές σχέσεις και η ειρηνική συνύπαρξη με τη γειτονική χώρα. Σε ερώτηση για τις καταγγελίες που έγιναν σχετικά με τη δραστηριότητα Τούρκων ψαράδων στην ευρύτερη περιοχή της Λέρου, ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι απαιτείται ψυχραιμία και ότι έχει σημασία να μην διογκώνονται κάποια περιστατικά.

Ο υπουργός Ναυτιλίας δήλωσε ότι «η συζήτηση και ο διάλογος πρέπει να είναι όπλα που θα χρησιμοποιούμε συνεχώς, γιατί η Τουρκία είναι μια χώρα μεγάλη, μια χώρα που έχει ανάγκη την ειρηνική συνύπαρξη, έχει τεράστια προβλήματα στα άλλα σύνορά της, και η λογική επιβάλλει με μια χώρα που είναι κοντά στην Ευρώπη, να διατηρούμε καλές σχέσεις».

«Η οικονομία θέλει ανάπτυξη και η ανάπτυξη θέλει ειρηνική συνύπαρξη», διαμήνυσε ο κ. Κουρουμπλής και σημείωσε ότι καλό είναι οι δύο χώρες να χτίσουν πάνω στα θετικά σημεία των σχέσεών τους

Πηγή: www.newsit.gr