Και τα έξι σχήματα στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ


09-07-2018 7:04

Η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε. ανακοίνωσε ότι η αξιολόγηση της πρώτης φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου των Αποεπενδυόμενων Επιχειρήσεων Λιγνιτική Μελίτης ΑΕ ή/και Λιγνιτική Μεγαλόπολης ΑΕ ολοκληρώθηκε με την έγκριση όλων των συμμετεχόντων να προχωρήσουν στην υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

Να σημειώσουμε επίσης πως ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο για νέους παίκτες, όπως διευκρινίστηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούν να γίνουν συμπράξεις όχι μόνο μεταξύ των εταιρειών της short list αλλά και μεταξύ των εταιρείων της Short list μαζί με άλλες που δεν προσήλθαν στο διαγωνισμό.

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε την αξιολόγηση ως Επιλέξιμων όλων των Συμμετεχόντων που εξεδήλωσαν ενδιαφέρον στην πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας και οι οποίοι και θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές. Οι Επιλέξιμοι Συμμετέχοντες είναι οι:

1. BEIJING GUOHUA POWER COMPANY LIMITED AND DAMCO ENERGY S.A. (CONSORTIUM)

2. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

3. ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΑΛΚΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

4. ENERGETICKÝ Α PRŮMYSLOVÝ HOLDING, Α.S. (“EPH”)

5. INDOVERSE (CZECH) COAL INVESTMENTS LIMITED

6. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Η HSBC France Athens Branch, ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και η DLA Piper UK LLP ως νομικός σύμβουλος της ΔΕΗ για τη διαγωνιστική διαδικασία.

Πηγή: www.newsit.gr