"Κλείνει" την Τετάρτη η "Βόρεια Μακεδονία" στο Κοινοβούλιο των Σκοπίων.


19-06-2018 22:18

Ημέρα εξελίξεων η Τετάρτη, 20.06.2018, για την “Βόρεια Μακεδονία” και το… μέλλον της συμφωνίας. Η συνεδρίαση του Κοινοβουλίου στα Σκόπια και οι αντιδράσεις.

Την Τετάρτη, 20.06.2018, στις 11 π.μ. τοπική ώρα συνέρχεται στα Σκόπια το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ για να επικυρώσει την συμφωνία με την Ελλάδα για το όνομα «Βόρεια Μακεδονία».

Την Τρίτη, 19.06.2018, η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του κοινοβουλίου της πΓΔΜ ενέκρινε το σχέδιο νόμου για την κύρωση της συμφωνίας.

Χαμός στα Σκόπια για την «Βόρεια Μακεδονία»!

Την συμφωνία παρουσίασε στα μέλη της Επιτροπής ο ΥΠΕΞ Νίκολα Ντιμιτρόφ, ο οποίος χαρακτήρισε την υπογραφή της ως “πράξη ευθύνης και πατριωτισμού” , έκανε λόγο για «ιστορικές μέρες» για την χώρα του, υπογραμμίζοντας πως η νέα πολιτική, της ευθύνης και της διαφάνειας, οδηγεί την χώρα σε ευημερία, μεγαλύτερη σταθερότητα, και ασφάλεια.

click4more

Κόλαση στην Επιτροπή της Βουλής των Σκοπίων – Πέρασε η συμφωνία

Η επίλυση της διαφωνίας του ονόματος με την Ελλάδα ανέφερε ότι είναι ένας συμβιβασμός, «στον οποίο εμείς και οι Έλληνες φίλοι προσπαθήσαμε να διατηρήσουμε ό, τι είναι σημαντικό για όλους εμάς».

Πρόσθεσε, δε, ότι η απόφαση για την επίλυση του θέματος ελήφθη χωρίς πίεση από τις χώρες της Δύσης και τόνισε πως αυτό που κάνουμε σήμερα, είναι η θυσία της μυθολογίας προς όφελος της πραγματικότητας.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO που αντιτίθεται στην συμφωνία έχει καλέσει συγκέντρωση οπαδών του για αύριο μπροστά στο κοινοβούλιο την ώρα που θα συζητείται εντός της αίθουσας η κύρωσή της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ