Σαν θέλει ο Ντόναλντ και ο Κιμ…. "Ναζάκια" και ξανά στο τραπέζι η ακυρωθείσα συνάντηση με "προξενιό" της Νοτίου Κορέας


27-05-2018 8:52

– Κι όμως, Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν δείχνουν τώρα έτοιμοι να τα… ξεχάσουν όλα και να συνατηθούν τελικά στις 12 Ιουνίου στην Σιγκαπούρη γράφοντας ιστορία!

– Τον ρόλο του διαμεσολαβητή ανέλαβε ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μου Τζε – Ιν, ο οποίος χθες συναντήθηκε αιφνιδιαστικά με τον Κιμ!

– Ήταν η δεύτερη συνάντηση σε μόλις λίγες εβδομάδες και αποδεικνύει πως οι πληγές της κορεατικής χερσονήσου μοιάζουν να επουλώνονται

– Έκανε το πρώτο βήμα ο Κιμ και μίλησε για πιθανή συνάντηση με τον Τραμπ, ο οποίος “άκουσε” και απάντησε αναλόγως!

– Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την μυστική συνάντηση των ηγετών Βορείου και Νοτίου Κορέας και διαβάστε όλο το χρονικό της υπόθεσης

Θα βρεθούν, δεν θα βρεθούν. Θα βρεθούν, δεν θα βρεθούν. Θα… βρεθούν! Αυτό προκύπτει με βάση τα τωρινά δεδομένα για τους Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν, με τον βορειοκορεάτη ηγέτη να προσεγγίζει μέσω… τρίτου τον Αμερικανό πρόεδρο.

Τι κι αν ο Τραμπ αιφνιδίασε άπαντες ακυρώνοντας την επίσημη και ιστορική συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου στην Σιγκαπούρη; Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως το ραντεβού έχει πέσει ξανά στο τραπέζι και σε αυτό συνετέλεσε ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος, Μου Τζε – Ιν.

Στρατηγικός σύμμαχος των αμερικανών εδώ και δεκαετίες, η Νότια Κορέα έχει «ζεστάνει» τις σχέσεις της με την Βόρεια και όσα έγιναν χθες στην συνάντηση των δύο ηγετών της κορεατικής χερσονήσου δείχνουν πως Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν έχουν βρει ξανά σημεία επαφής.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν το… πρώτο βήμα

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν επιβεβαίωσε εκ νέου τη δέσμευσή του για τη «πλήρη» αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και για μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Αυτό δήλωσε σήμερα ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε-ιν.

 

Ο Μουν και ο Κιμ συμφώνησαν κατά την αιφνιδιαστική δεύτερη συνάντηση που είχαν το Σάββατο ότι μια πιθανή σύνοδος κορυφής Βόρειας Κορέας – ΗΠΑ, που ο αρχικός της προγραμματισμός ήταν για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη, πρέπει να στεφθεί με επιτυχία, τόνισε ο Μουν σε μια συνέντευξη Τύπου στη Σεούλ.

Σύμφωνα με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο, ο Κιμ πιστεύει ότι μια σύνοδος κορυφής με τον Τραμπ θα αποτελέσει μια ιστορική ευκαιρία για να δοθεί ένα τέλος σε δεκαετίες αντιπαράθεσης.

«Εξέφρασε επίσης την πρόθεσή του να τερματίσει μια περίοδος αντιπαράθεσης μέσα από την επιτυχία μας συνόδου Βόρειας Κορέας – ΗΠΑ, καθώς στη συνεργασία για ειρήνη και ευημερία», είπε στους δημοσιογράφους.

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, που επέστρεψε στη Σεούλ την Πέμπτη το πρωί μετά από μια συνάντηση που είχε με τον Τραμπ στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι μετέφερε την «ακλόνητη βούληση» του Αμερικανού προέδρου για τον τερματισμό της εχθρικής σχέσης με τη Βόρεια Κορέα και την επιδίωξη διμερούς οικονομικής συνεργασίας.

«Σινιάλο» και ο Τραμπ!

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, όμως δεν έμεινε με… σταυρωμένα χέρια! Δήλωσε το Σάββατο ότι εξακολουθεί να εξετάζει μια σύνοδο κορυφής στις 12 Ιουνίου με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη, σημειώνοντας ότι οι συνομιλίες προχωρούν πολύ καλά.

«Πηγαίνουμε πολύ καλά αναφορικά με τη σύνοδο με τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

«Προχωρά πολύ καλά. Οπότε, εξετάζουμε την 12η Ιουνίου στη Σιγκαπούρη. Αυτό δεν έχει αλλάξει. Επομένως, θα δούμε τι θα συμβεί», πρόσθεσε.

Φάκελος αποπυρηνικοποίηση

Η Βόρεια και η Νότια Κορέα συζητούν μια πιθανή δέσμευση μη επίθεσης από τις ΗΠΑ προς τη Βόρεια Κορέα και την έναρξη συνομιλιών για την σύναψη μιας ειρηνευτικής συνθήκης ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες της Πιονγκγιάνγκ όσον αφορά την ασφάλεια πριν από τη διεξαγωγή μιας συνόδου κορυφής ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος.

Κιμ Γιονγκ Ουν Τραμπ

«Για την επιτυχία της συνόδου κορυφής της Βόρειας Κορέας με τις ΗΠΑ, εξετάζουμε σε επίπεδο εργασίας διάφορους τρόπους για τη διάλυση των ανησυχιών της Βόρειας Κορέας όσον αφορά την ασφάλεια», δήλωσε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της νοτιοκορεατικής προεδρίας σε δημοσιογράφους.

Κιμ Γιονγκ Ουν Τραμπ

«Σε αυτό περιλαμβάνεται ο τερματισμός των εχθρικών σχέσεων, μια αμοιβαία δέσμευση μη επίθεσης, η έναρξη συνομιλιών για μια ειρηνευτική συνθήκη που θα αντικαταστήσει την σημερινή ανακωχή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Κιμ Γιονγκ Ουν Τραμπ

Κιμ Γιονγκ Ουν Τραμπ

Τα δύο κορεατικά κράτη έχουν επίσης συνομιλίες για μια τριμερή κήρυξη του τέλους του Πολέμου της Κορέας του 1950-53. Ακόμη όμως δεν έχει υπάρξει συμφωνία για μια τριμερή σύνοδο κορυφής, κατέληξε ο ίδιος.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες: EPA / Reuters

Πηγή: www.newsit.gr