Άσυλο και με τη "βούλα" του ΣτΕ στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου με τους 8 Τούρκους


23-05-2018 21:20

Σε απόρριψη, σύμφωνα με πληροφορίες, του αιτήματος του πρώην υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα καταλήγει η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Πρόκειται για την αίτηση ακύρωσης της 3ης Ανεξάρτητης Αρχής Προσφύγων με την οποία είχε χορηγηθεί άσυλο στον πρώτο εκ των οκτώ Τούρκων αξιωματικων.

Συνεπώς στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου πρόκειται να χορηγηθεί άσυλο και με τη «βούλα» του ΣτΕ μόλις δημοσιευθεί η απόφαση της Ολομέλειας και να παραμείνει ελεύθερος.

Η Ολομέλεια Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Χρήστο Ράμμο και εισηγητή το σύμβουλο Επικρατείας Διομήδη Κυριλλόπουλο, σήμερα το απόγευμα σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με πληροφορίες με ισχυρή πλειοψηφία, απέρριψε το αίτημα του κ. Μουζάλα.Η απόφαση αυτή της Ολομέλειας του ΣτΕ είναι πιλοτική και κατά συνέπεια καταλαμβάνει και τους υπόλοιπους επτά Τούρκους στρατιωτικούς. Κατά συνέπεια πρέπει να χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, προκειμένου να μεταβούν σε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, όπως οι ίδιοι έχουν εκφράσει την επιθυμία τους, μέσω των συνηγόρων τους.

Συγκεκριμένα, η απόφαση του ΣτΕ για τον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου θα ισχύσει και για τους υπόλοιπους επτά αξιωματικούς οι οποίοι κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γείτονα χώρα, έχει πιλοτικό χαρακτήρα, αφού εισήχθη στο ΣτΕ ως πρότυπη δίκη, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 3900/2010.Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να δημοσιευθεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Πηγή: www.newsit.gr