Κρήτη: Ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα «βλέπουν» 2.500 κάτοικοι στο Οροπεδίου Λασιθίου με μέριμνα της δημοτικής αρχής


18-05-2018 15:55

Με μέριμνα του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου «βλέπουν» πλέον ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα περισσότεροι από 2.500 κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή του δήμου. Ήδη οι ψηφιακές, δοκιμαστικές εκπομπές έχουν ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα και οι κάτοικοι μπορούν να βλέπουν πλέον «καθαρό» ψηφιακό σήμα όλων των καναλιών, πανελλήνιας εμβέλειας.

«Μετά την προκλητική αδιαφορία που έδειξε προς τους ορεινούς και μικρούς δήμους η DIGEA, ο φορέας μετάδοσης τηλεοπτικού ψηφιακού σήματος των τηλεοπτικών σταθμών πανελλήνιας εμβέλειας, καταφέραμε με ενέργειες του δήμου να λυθεί οριστικά το θέμα τηλεοπτικής κάλυψης του οροπεδίου Λασιθίου», αναφέρει ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης επισημαίνοντας το εξής: «Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου, όπως και οι περισσότεροι ορεινοί δήμοι, τα τελευταία χρόνια, μετά την εκπομπή ψηφιακού σήματος στην χώρα, είχε μείνει “ακάλυπτος” τηλεοπτικά, με αποτέλεσμα η περιοχή μας να μη “βλέπει” ούτε δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ) αλλά ούτε και τα ιδιωτικά κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας. Καταφέραμε και λύσαμε το ζήτημα, και πλέον οι δημότες μας βλέπουν “καθαρό” σήμα, καθώς για τους κατοίκους, ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους, η τηλεόραση αποτελεί βασική απασχόληση-διασκέδαση».

Ο κ. Στεφανάκης τονίζει τη σημαντικότητα αναμετάδοσης των τηλεοπτικών σταθμών χωρίς προβλήματα στο σήμα τους, η οποία «συντελεί σε μεγάλο βαθμό στην ενημέρωση των δημοτών όσον αφορά τον τομέα της πολιτικής προστασίας, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ