Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για το άσυλο – Πώς ψήφισαν τα κόμματα


15-05-2018 22:13

Εκτός από το… σόου Κασιδιάρη στην Βουλή, είχε και ψηφοφορία για το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής που αφορά στο άσυλο.

Ολοκληρώθηκε στην ολομέλεια της Βουλής και μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε 12 ώρες, η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, για την ενσωμάτωση ευρωπαϊκών οδηγιών στην ελληνική νομοθεσία που διέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την χορήγηση και την επιτάχυνση των διαδικασιών για να χορηγείται άσυλο.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ποτάμι.

ΝΔ, ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή καταψήφισαν, ενώ «παρών» δήλωσαν ΔΗΣΥ και Ένωση Κεντρώων.

Με… σόου Κασιδιάρη το άσυλο

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, τοποθετήθηκε για το νομοσχέδιο με τον… γνωστό του τρόπο. Φρόντισε να προσδώσει προσωπικό χαρακτήρα στην επίθεσή του, σχολιάζοντας με απαράδεκτο ύφος και χρησιμοποιώντας απαράδεκτες εκφράσεις.

Συγκεκριμένα τόνισε ο Ηλίας Κασιδιάρης: «Κι εμείς έχουμε δικαίωμα μεθαύριο όταν αναλάβουμε, να βάλουμε την Χριστοδουλοπούλου σε βραχονησίδα, για να υποδέχεται λαθρομετανάστες και όπως θα έρχονται αυτοί και θα την βλέπουνε νύχτα, θα λένε τι πράγμα είναι αυτό, θα κάνουν αναστροφή και θα γυρίζουνε πίσω και τρέχοντας μέχρι τα βάθη της Μικράς Ασίας. Αυτή τη λύση θα επιβάλουμε. Θα βάλουμε την Τασία την Χριστοδουλοπούλου να την βλέπουνε το βράδυ εκεί σαν σκιάχτρο, πάνω σε μία βραχονησίδα κι έτσι θα φεύγουνε και θα λύσουμε το πρόβλημα των προσφυγικών ροών».

Δείτε το ντροπιαστικό βίντεο και την απάντηση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου εδώ

Πηγή: www.newsit.gr