Είναι οριστικό: Ο Μέσι θα μπορεί να… χρησιμοποιεί το όνομά του – Η απίστευτη διένεξη με Ισπανική εταιρεία


26-04-2018 16:32

Μια απίστευτη δικαστική νίκη κατάφερε ο Λιονέλ Μέσι, απέναντι σε μια εταιρεία που είχε προσφύγει ενάντια… στο όνομά του. Για την ακρίβεια το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο απέρριψε προσφυγή της ισπανικής εταιρίας «MASSI» που ειδικεύεται στα ήδη ποδηλασίας, κατά της απόφασης του ποδοσφαιριστή να δημιουργήσει εταιρία εμπορίου αθλητικών ειδών υπό την επωνυμία «MESSI».

Η φήμη του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή αντισταθμίζει τις οπτικές και φωνητικές ομοιότητες μεταξύ του σήματός του και του σήματος «MASSI» της ισπανικής εταιρίας, αναφέρει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Το Δικαστήριο εκτιμά ότι «σημαντικό τμήμα του κοινού θα συσχετίζει τον όρο «messi» με το όνομα του διάσημου ποδοσφαιριστή και επομένως θα αντιλαμβάνεται τον όρο «massi» ως εννοιολογικώς διαφορετικό». «Ο βαθμός ομοιότητας μεταξύ των σημάτων δεν είναι αρκούντως υψηλός ώστε να δύναται να κριθεί ότι το ενδιαφερόμενο κοινό ενδέχεται να θεωρήσει τα επίμαχα προϊόντα ως προερχόμενα από την ίδια επιχείρηση ή από επιχειρήσεις οικονομικώς συνδεδεμένες» καταλήγει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Πηγή: www.newsit.gr