Ηράκλειο: Ανοίγουν τους λογαριασμούς και παθαίνουν πλάκα – Τα έκαναν μούσκεμα και τώρα τρέχουν


26-04-2018 12:40

Τραγελαφικές καταστάσεις με φόντο τη λειψυδρία στο Ηράκλειο, με τη ΔΕΥΑΗ να τα κάνει…”μούσκεμα” στους λογαριασμούς, προκαλώντας σοκ και αγανάκτηση σε εκατοντάδες καταναλωτές που ανοίγουν τον φάκελο, τις τελευταίες μέρες.

Αντί για έναν αντικρίζουν δυο λογαριασμούς! Τον δικό τους και ενός άλλου δημότη από άλλη γειτονιά του Ηρακλείου. Όπως ανέφερε καταγγέλλουσα: «Έχει γίνει ένα μπάχαλο γιατί βλέπω τον ένα λογαριασμό και έχει το όνομά μου και στο δεύτερο δεν έχει το δικό μου, έχει άλλο όνομα οπότε κατάλαβα ότι είναι λάθος».

Αρκετοί δημότες πετούν τον λογαριασμό της ΔΕΥΑΗ που δεν τους αφορά, ενώ άλλοι τον παραδίδουν στον ταχυδρόμο, του οποίου ο σάκος βαραίνει από τις πολλές επιστροφές λογαριασμών. Την ίδια στιγμή, δημότες αναζητούν απαντήσεις για τους λογαριασμούς νερού που δεν έλαβαν από τη ΔΕΥΑΗ, καθώς οι λογαριασμοί τους βρίσκονται σε άλλα σπίτια δημοτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα είναι τεράστιο σε αρκετές γειτονιές στο κέντρο του Ηρακλείου, στις Πατέλλες, στη Κηπούπολη, στην Αγία Αικατερίνη, στη περιοχή του Μπεντεβή, του Κατσαμπά, της Φιλοθέης και όχι μόνο. Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που οι πολίτες λένε το νερό… νεράκι, με φόντο τη λύση του κουβά, τα πρόστιμα «φωτιά» από τη δημοτική αστυνομία Ηρακλείου και με τα δύσκολα να έρχονται τους Καλοκαιρινούς μήνες.

Για το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί, τα τηλέφωνα παίρνουν «φωτιά» στη ΔΕΥΑΗ από δημότες οι οποίοι ενημερώνονται για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στη διάρκεια αυτόματης εμφακέλωσης λογαριασμών από σφάλμα του λογισμικού. Για όσους ενημερώνουν τη ΔΕΥΑΗ, θα υπάρξει και δεύτερη αποστολή των λογαριασμών νερού, ενώ όσοι δεν αντιληφθούν το λάθος τότε θα κληθούν να πληρώσουν τον … απλήρωτο λογαριασμό στο επόμενο τρίμηνο.

Πηγή: neakriti.gr