Χίος: Δώρο 900.000 δολαρίων από ομογενείς – Το ευχαριστώ τους δημάρχου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.


22-04-2018 19:18

Στην καθιερωμένη συνάντηση των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων Αμερικής και Καναδά, στο «σπίτι της Χίου» στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, υπό την προεδρία του ύπατου προέδρου Δημήτρη Κοντολιού, παρεβρέθη ο δήμαρχος Χίου Μανόλης Βουρνούς…

«Η ομογένειά μας απασχολείται σταθερά με την υποστήριξη της Χίου σε πολλούς τομείς, όπως πρόσφατα με το μεγάλο κοντέινερ με εξοπλισμό και υλικό για το Νοσοκομείο, τα γηροκομεία και τα περιφερειακά και αγροτικά ιατρεία, αξίας 900.000 δολλαρίων που παραλάβαμε πρόσφατα στη Χίο» σημειώνει με ανάρτηση του σήμερα στη σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Βουρνούς. Και συνεχίζει: «η Χιώτικη Ομογένεια με την επιρροή της παρεμβαίνει όμως υποστηρικτικά και στα μεγάλα εθνικά ζητήματα, όπως μόνο εκείνη μπορεί».

Ο δήμαρχος της Χίου έθεσε στη Χιώτικη ομογένεια την ιδέα να επιδιώξουμε την εγκατάσταση ενός ερευνητικού κέντρου Αμερικανικού Πανεπιστημίου στο Λωβοκομείο, το παλιό «λεπροκομείο» του νησιού, το οποίο και ανήκει στη μητρόπολη της Χίου, ενέργεια με την οποία συμφωνεί ο Μητροπολίτης. «Μαζί με την Ομογένεια θα δουλέψουμε σε αυτό το σκοπό!» σημείωσε ο κ. Βουρνούς.

Πηγή: www.newsit.gr