Ρόδος: Ο εστιάτορας με τη Ferrari έκρυβε ένοχα μυστικά – Το μανεκέν και η συνταγή της απάτης.


20-04-2018 9:49

Τον έβλεπαν να κυκλοφορεί με Ferrari και ένα εντυπωσιακό μανεκέν. Η Ρόδος συζητάει τις αποκαλύψεις που ξεσκεπάζουν άγνωστες αλήθειες…

Πρωταγωνιστής ο… εστιάτορας με τη Ferrari όπως ήταν γνωστός στη Ρόδο. Ποινή κάθειρξης 8 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα υπό τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 3.000 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, επέβαλε χθες το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων, σε Ροδίτη εστιάτορα που κρίθηκε ένοχος πλαστογραφίας μετά χρήσεως κατ’ εξακολούθηση, τελεσθείσα από πρόσωπο που διαπράττει πλαστογραφίες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με συνολικό όφελος άνω των 30.000 ευρώ.

Σε βάρος του κατηγορουμένου, υποβλήθηκαν πέντε εγκλήσεις από διαφορετικά θύματα, οι οποίες και συσχετίστηκαν. Ειδικότερα την 16η Φεβρουαρίου 2009 ομόρρυθμη κατασκευαστική εταιρεία δια των νομίμων εκπροσώπων της υπέβαλε έγκληση για τη διάπραξη σε βάρος της των πράξεων της πλαστογραφίας μετά χρήσεως και της απάτης από τις οποίες υπέστη ζημία ανερχόμενη στο ποσό των 51.500€.

Την ίδια ημέρα ένας ιδιώτης υπέβαλε έγκληση σε βάρος του και του δευτέρου κατηγορουμένου, για την από κοινού τέλεση των πράξεων της πλαστογραφίας μετά χρήσεως και της απάτης από τις οποίες υπέστη ζημία ανερχόμενη στο ποσό των 15.000 €. Την 23η Ιουνίου 2009 γνωστό μανεκέν υπέβαλε έγκληση σε βάρος του πρώτου κατηγορουμένου, για πλαστογραφία μετά χρήσεως και απάτη από τις οποίες υπέστη ζημία ανερχόμενη στο ποσό των 12.800€.

Την 17η Ιουλίου 2009 ιδιοκτήτης εταιρείας κλιματιστικών υπέβαλε έγκληση σε βάρος του πρώτου κατηγορουμένου και κατά παντός άλλου υπευθύνου, για πλαστογραφία μετά χρήσεως και απάτη κατ’ εξακολούθηση, από τις οποίες υπέστη ζημία ανερχόμενη συνολικά στο ποσό των 29.800€. Από την έρευνα που έγινε στην τελευταία υπόθεση εκτός από την αυτουργία του εγκαλουμένου προέκυψε και άμεση συνέργια του μανεκέν στις πράξεις της πλαστογραφίας και της απάτης με επελθούσα ζημία ανερχόμενη στο ποσό των 14.800€.

Τη 20η Νοεμβρίου 2009 ιδιοκτήτης εταιρείας πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων υπέβαλε έγκληση σε βάρος του πρώτου κατηγορουμένου, για απάτη από την οποία υπέστη ζημία ανερχόμενη στο ποσό των 105.000 € και για καταδολίευση δανειστών. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος εξέδωσε από την 1-1-2008 έως και την 10-6-2008, επιταγή της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου ποσού 12.800 € με ημερομηνία πληρωμής την 31-12-2008 σε διαταγή του μανεκέν.

Το συνολικό όφελος που κατηγορείται ότι απεκόμισε ανήλθε σε 214.000 ευρώ.

Πηγή: dimokratiki.gr