Την αποπομπή του απόστρατου – συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ


19-04-2018 17:22

Να αποπέμψει άμεσα από τη Νέα Δημοκρατία τον απόστρατο αξιωματικό Αθανάσιο Κοσμόπουλο, απαιτεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή στάθηκε η ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το θέμα της ετοιμότητας της Αστυνομίας.

«Η αστυνομία χρειάζεται πάνω από δέκα λεπτά να έρθει δίπλα σου και δεν μπορεί να είναι πλάι στον καθένα μας. Το πιστόλι σου απαιτεί 10 δευτερόλεπτα για να δώσει λύση… και πολλά λέω…». είχε γράψει σε ανάρτησή του ο κ. Κοσμόπουλος, σύμφωνα με την κοινοποίηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Με βάση αυτή την ανάρτηση το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει επενδύσει πολλά στο ‘μητρώο στελεχών’, προκειμένου να ανανεώσει το κόμμα του, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει επανειλημμένως. Προς τούτο, είχε μάλιστα δώσει στη δημοσιότητα τον Μάρτιο του 2017 τα πρώτα 15 στελέχη που είχε εγκρίνει για το συγκεκριμένο μητρώο, με σκοπό να προωθήσει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Ανάμεσα σε αυτά, βρίσκεται και ο απόστρατος αξιωματικός, Αθανάσιος Κοσμόπουλος, ο οποίος προ ολίγων ημερών έφτασε στο σημείο να αμφισβητεί την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Αστυνομίας και να καλεί τους πολίτες να αγοράσουν όπλα για να προστατευτούν!

Έψαξε πολύ ο Κυρ. Μητσοτάκης για να βρει τέτοια στελέχη; Αυτές άραγε είναι οι συμβουλές που δίνει ο κ. Κοσμόπουλος στον κ. Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση του εγκλήματος; Σε κάθε περίπτωση, απαιτούμε από τον επικεφαλής της ΝΔ να αποπέμψει άμεσα τον κ. Κοσμόπουλο από το κόμμα του. Οι απόψεις που προτρέπουν στην αυτοδικία καταλύουν κάθε έννοια κράτους δικαίου και υπονομεύουν σοβαρότατα τη δημοκρατία».

Πηγή: www.newsit.gr