Τούρκος εισαγγελέας προσπάθησε να περάσει στην Ελλάδα – Το απίστευτο παρασκήνιο και η σύλληψη


17-04-2018 10:43

Πρόκειται για τον εισαγγελέα Ζαφέρ Κιλίντς ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της δημοσιότητας το 2013 στην Τουρκία ως κατήγορος συνολικά 357 ατόμων, μεταξύ ατών και 49 στρατιωτικών, οι οποίοι κατηγορούνταν για κατασκοπεία. Από τότε πολλά άλλαξαν. Ο εισαγγελέας κατηγορήθηκε ως γκιουλενιστής, εκδιώχθηκε από το δικαστικό σώμα και πριν δυο 24ωρα προσπάθησε να περάσει τα σύνορα με την Ελλάδα στην περιοχή της Αδριανούπολης.

Ο Τούρκος εισαγγελέας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο της Τουρκίας συνελήφθη κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα στην περιοχή της Αδριανούπολης. Ο δικαστικός επιχείρησε να περάσει στη χώρα μας μαζί με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά του. Τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η τουρκική στρατοχωροφυλακή εντόπισε στο κινητό της συζύγου του την εφαρμογή ByLock την οποία χρησιμοποιούν οι οπαδοί του Γκιουλέν.

Ο Ζαφέρ Κιλίντς ήταν ο βασικός κατήγορος 357 ατόμων σε δίκη που έγινε στη Σμύρνη. Οι κατηγορούμενοι ήταν ύποπτοι κατασκοπείας, ωστόσο, σύμφωνα με το καθεστώς επρόκειτο για ακόμη μια προσπάθεια των οπαδών του Γκιουλέν να διεισδύσουν στις ένοπλες δυνάμεις και τις δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας. Οι πρώην κατηγορούμενοι αθωώθηκαν το 2016 από ανώτατο δικαστήριο το οποίο έκρινε πως οι κατηγορίες σε βάρος τους ήταν στημένες, και η υπόθεση συνδέθηκε με εκείνες της “Ερκένεκον” και της “Βαριοπούλας” που συνδέθηκαν με προσπάθειες αποσταθεροποίησης της Τουρκίας. Έτσι ο Κιλίντς εκδιώχθηκε από το δικαστικό σώμα και κατηγορήθηκε ως γκιουλενιστής.

Χθες δημοσιεύτηκε η είδηση ότι ο πρώην εισαγγελέας κατάφερε να φτάσει με τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά μια ανάσα από τα σύνορα με την Ελλάδα. Μαζί τους υπήρχαν και κάποια άλλα άτομα για τα οποία οι τουρκικές αρχές δεν έχουν δώσει πληροφορίες. Αυτό που έσπευσαν άμεσα να διαρρεύσουν ήταν πως η οικογένεια χρησιμοποιούσε την εφαρμογή που χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν οι οπαδοί του Γκιουλέν…

Πηγή: www.newsit.gr