Βρέφος με μηνιγγίτιδα στη Θεσσαλονίκη – Είχε νοσηλευτεί και με ιλαρά.


14-03-2018 14:42

Το τέταρτο κρούσμα μηνιγγίτιδας στη χώρα μας από την αρχή της της χρονιάς, και το δεύτερο για το Μάρτιο, παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για κοριτσάκι 18 μηνών, το οποίο εισήχθη την προηγούμενη Πέμπτη στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Παπαγεωργίου»  με υψηλό πυρετό – ένα από τα βασικά συμπτώματα της μηνιγγίτιδας. Υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις, οι οποίες επιβεβαίωσαν ότι όντως είχε προσβληθεί από μηνιγγίτιδα.

Την Παρασκευή το βρέφος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», καθώς υπήρχαν υποψίες για μηνιγγίτιδα τύπου Β, όπου και νοσηλεύεται μέχρι σήμερα.

Πριν τη μηνιγγίτιδα, η ιλαρά…

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο βρέφος είχε νοσήσει πάλι περίπου 1 μήνα πριν από ιλαρά και είχε νοσηλευθεί στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Καθώς το κοριτσάκι είναι Ρομά οι γιατροί ζήτησαν να υποβληθεί σε εξετάσεις και η μητέρα, ώστε να διαπιστωθεί αν είναι φορέας της νόσου, καθώς 1 στους 10 ενήλικες φέρει την νόσο ασυμπτωματικά και μπορεί να τη μεταδώσει τόσο σε βρέφη όσο και σε παιδιά.

Μοναδική ασπίδα προστασίας των βρεφών και των παιδιών από τη μηνιγγίτιδα Β είναι ο εμβολιασμός, ο οποίος κατέστη δυνατός στη χώρα μας από το 2013, και ο οποίος συστήνεται να γίνεται τους πρώτους μήνες του χρόνου  που παρουσιάζεται και αυξημένος αριθμός κρουσμάτων.

Πηγή: www.newsit.gr