Έλληνες στρατιωτικοί: Καψώνι με τα κινητά – Κάνουν τα πάντα για να τους κρατήσουν στη φυλακή οι Τούρκοι


13-03-2018 8:15

Πλέον έχουν περάσει 13 ημέρες από την στιγμή της σύλληψης και οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί δεν βλέπουν στον ορίζοντα τη στιγμή του επαναπατρισμού τους. Οι Τούρκοι φαίνεται ότι κάνουν τα πάντα για να τους κρατήσουν στη φυλακή. Μάλιστα χθες το καψώνι ήταν διπλό, για τους ίδιους και για τους γονείς τους που πήγαν να τους επισκεφτούν.

Αν και τα κινητά που είχαν μαζί τους οι Έλληνες στρατιωτικοί έχουν μπει, όπως τουλάχιστον λένε, στο επίκεντρο των Τούρκων, φαίνεται ότι η Άγκυρα καθυστερεί όσο μπορεί τη διαδικασία. Είναι πλέον εμφανής η προσπάθεια καθυστέρησης της διαδικασίας. Το διπλό καψώνι που υπέστησαν χθες το αποδεικνύει.

Οι περιβόητη Jandarma, η χωροφυλακή, ενημέρωσε χθες τους δικηγόρους των δυο στρατιωτικών ότι για να συνεχιστεί η έρευνα θα πρέπει ο λοχίας Κούκλατζης και ο ανθυπολοχαγός Μητρετώδης τα Pin των συσκευών κινητών που είχαν μαζί τους ώστε να γίνει έλεγχος στα αρχεία.

Είναι γνωστό πως για την έρευνα στα κινητά οι αρχές δεν έχουν ανάγκη των Pin των συσκευών και έτσι είναι πασιφανές ότι πρόκειται για προσπάθεια καθυστέρησης.

Οι δικηγόροι των δυο στρατιωτικών ενώ είχαν ενημερωθεί ότι αυτή την εβδομάδα ίσως υπάρξει εξέλιξη με έκπληξη άκουσαν ότι ο φάκελος απέχει πολύ από το να ολοκληρωθεί, καθώς οι Τούρκοι ακόμη… ψάχνουν τα κινητά…

Χωρίς τον φάκελο δεν υπάρχει περίπτωση να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την απαγγελία κατηγοριών και χωρίς κατηγορητήριο δεν υπάρχει περίπτωση να οριστεί και η δίκη.

Με τον τρόπο αυτό παρατείνεται η κράτησή τους.

Την ίδια ώρα οι γονείς υπέστησαν εξονυχιστικό σωματικό έλεγχο και η διαδικασία ήταν εξαιρετικά αργή μέχρι να καταφέρουν να δουν τα παιδιά τους.

Χρειάστηκε μάλιστα οι γονείς του Δ. Κούκλατζη να περιμένουν να ολοκληρωθεί το επισκεπτήριο και του Α. Μητρετώδη που έγινε σε διαφορετικό χρόνο.

Τουλάχιστον αυτή τη φορά οι δυο στρατιωτικοί είχαν άμεση επαφή με τους γονείς τους και όχι πίσω από ένα τζάμι. Οι γονείς των δυο στρατιωτικών είχαν αυτή τη φορά την ευκαιρία να αγκαλιάσουν τα παιδιά τους.

Πηγή: www.newsit.gr