Μειωμένα δίδακτρα κατά 50% για υπαλλήλους των φυλακών που θέλουν να σπουδάσουν στο ΕΑΠ


12-03-2018 17:26

Με μειωμένα κατά 50% τα δίδακτρα, 20 σωφρονιστικοί υπάλληλοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση εγγραφής στο 8ο εξάμηνο του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Δημόσια Διοίκηση» του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου ΕΑΠ), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, άνοιξε σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων του ΕΑΠ για το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Δημόσια Διοίκηση» (ΔΗΔ), στο οποίο προβλέπεται ετησίως η φοίτηση 20 υπαλλήλων ΔΕ των φυλακών. Κατά συνέπεια, χωρίς να μετακινηθούν από τον τόπο κατοικίας τους και τον τόπο εργασίας τους, θα μπορούν να σπουδάζουν σ’ ένα συναφές με την εργασία τους γνωστικό αντικείμενο.

Όπως είναι γνωστό, το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει προωθήσει διάταξη νόμου (άρθρο 30 παρ. 1 του σχέδιο νόμου για την κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης), για τη μερική χρηματοδότηση (κατά 50%) της φοίτησης ετησίως 20 υπαλλήλων φυλακών στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Μάλιστα στο πλαίσιο συμφωνίας – συνεργασίας, πρόκειται να ενταχθεί στο 8ο εξάμηνο τού παραπάνω προγράμματος σπουδών ειδική θεματική για την αντεγκληματική και σωφρονιστική πολιτική.

Τέλος, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η πρωτοβουλία αυτή «εντάσσεται στη γενικότερη σωφρονιστική πολιτική του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ανάπτυξη και αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού των φυλακών, την υποστήριξή του κατά την άσκηση των καθηκόντων του και την ανάδειξη του σημαντικού ρόλου που αυτό επιτελεί».

Πηγή: www.newsit.gr