Καταδικάστηκε ο Γιώργος Πρεβεζάνος – Στη φυλακή ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου


15-02-2018 15:52

Για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών καταδικάστηκε σε 25 χρόνια κάθειρξη ο πρώην Δήμαρχος Μεσολογγίου, Γιώργος Πρεβεζάνος. «"Ενας ακόμα… “άριστος”» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ένας ακόμα «άριστος» της Νέας Δημοκρατίας, ο πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου κατά την τετραετία 2002-2006, Γιώργος Πρεβεζάνος, καταδικάστηκε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, από το Πρωτοδικείο Αθηνών για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών» αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και δηλώνει πως αναμένει από τον κ. Μητσοτάκη «να προχωρήσει στις απαιτούμενες εξηγήσεις για το καταδικασθέν στέλεχος του κόμματός του».

25 χρόνια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά

«Ο Γ. Πρεβεζάνος είχε εκλεγεί δήμαρχος με τη στήριξη της ΝΔ, η οποία τον στήριξε και στις αναμετρήσεις του 2006 και του 2010. Επιπλέον, από το 2006 ως το 2014 διετέλεσε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.

Το δικαστήριο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, καταλόγισε ποινή κάθειρξης 25 ετών στους ενόχους, χωρίς να τους αναγνωρίσει ελαφρυντικά, αλλά και χωρίς την απόδοση ανασταλτικού χαρακτήρα στις ποινές» επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: www.newsit.gr