Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ, Χρήστος Βέττας


12-02-2018 15:33

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 57 ετών, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, ο υπεύθυνος του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) «Προμηθέας», Χρήστος Βέττας.

Ο Χρήστος Βέττας όντας ο ίδιος απόφοιτος του προγράμματος «Ιθάκη» του ΚΕΘΕΑ, εργάστηκε επί χρόνια σε προγράμματα, που εστιάζουν στην κοινωνική ένταξη των εξαρτημένων ατόμων μετά τη σωματική αποτοξίνωση.

Υπήρξε πρωτεργάτης της πρωτοβουλίας για τη δημιουργία της πρώτης μονάδας απεξάρτησης σε ελληνικές φυλακές -σε αυτόνομη πτέρυγα σωφρονιστικού καταστήματος, στις φυλακές Διαβατών- την οποία εγκαινίασε τον Νοέμβριο του 2015 ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

«Σπουδαίος άνθρωπος»

«Ο Χρήστος Βέττας ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος. Υπήρξε για εμένα όχι μόνο συνεργάτης, αλλά φίλος και αδελφός. Παρόλο που η προσπάθειά μας είναι ομαδική, ο Χρήστος ήταν ο κινητήριος μοχλός του «Προμηθέα» και ειδικά στη δημιουργία της μονάδας στα Διαβατά -μοναδικής στην Ελλάδα και μίας από τις δύο ή τρεις στην Ευρώπη», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ στη Βόρεια Ελλάδα, Φαίδων Καλοτεράκης.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου, στις 15:45, στον Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου, εντός των κοιμητηρίων Θέρμης. Η οικογένεια επιθυμεί αντί στεφάνων δωρεές στο Θεραπευτικό Πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ, «Προμηθέας» (ΕΤΕ 21029600364).

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, φωτογραφίες: facebook

Πηγή: www.newsit.gr