Κομισιόν: Κανένα σχόλιο για Αβραμόπουλο και Novartis


08-02-2018 14:44

“Ουδέν σχόλιον”. Αυτή ήταν η απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση για την εμπλοκή του ονόματος του Έλληνα Επιτρόπου στην υπόθεση της Novartis. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε διατελέσει υπουργός Υγείας και το όνομά του αναφέρεται στη δικογραφία.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει «καλυφθεί» από τις δηλώσεις που έχει κάνει ο ίδιος ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα υποστηρίζουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες.

Κομισιόν: Τα είπε όλα ο Αβραμόπουλος

Ερωτηθείς σχετικά, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης του Τύπου στις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς σημείωσε: «Ο επίτροπος Αβραμόπουλος προέβη σε δηλώσεις, στις οποίες ξεκαθαρίζει τη θέση του σχετικά με τα γεγονότα που αφορούν την περίοδο που ήταν υπουργός Υγείας. Η Επιτροπή δεν έχει τίποτα άλλο να προσθέσει στις δηλώσεις του επιτρόπου».

Σε ερώτηση εάν ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι ενημερωμένος σχετικά με την εξέλιξη που θα μπορούσε να έχει στο μέλλον αυτή η υπόθεση, ο κ. Σχοινάς απάντησε ότι ο κ. Γιούνκερ «παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις υποθέσεις του συγκεκριμένου επιτρόπου και βρίσκεται σε μόνιμη επαφή με όλα τα μέλη του Κολεγίου των Επιτρόπων».

Αβραμόπουλος: Σκευωρία χωρίς προηγούμενο

Σκευωρία χωρίς προηγούμενο χαρακτήρισε την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis ο  Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, το βράδυ της Τετάρτης (07.02.2018) για τη υπόθεση Novartis.

Για θέμα των εμβολίων ανέφερε πως δεν ζημιώθηκε καθόλου το δημόσιο και πως ζήτημα για τα εμβόλια δεν υπήρξε. «Πέρασαν 10 χρόνια, πήραμε τα εύσημα της Ε.Ε. και του ΠΟΥ και είμαι υπερήφανος που κατάφερα να θωρακίσω τη χώρα την εποχή εκείνη μπροστά από μια μεγάλη απειλή και θυμηθείτε ότι ολόκληρος ο κόσμος είχε κινητοποιηθεί. Δεν κατάλαβα, δηλαδή εγώ προκάλεσα ή η κυβέρνησή μας την παγκόσμια κινητοποίηση; Τον ΠΟΥ, την Ε.Ε.; Αυτά είναι όλα παραμύθια, δεν στέκουν πουθενά, γι’ αυτό είπα ότι είναι διάτρητη η δικογραφία και γι’ αυτό είπα ότι θα αποκαλυφθούν όλα αυτά τα πράγματα στη σειρά τους» ανέφερε.

Ο διαγωνισμός για τον μοριακό έλεγχο

Ο κ. Αβραμόπουλος αναφέρθηκε και στον διαγωνισμό για τον μοριακό έλεγχο που διενεργήθηκε από διακομματική επιτροπή της Βουλής.

«Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, μια βδομάδα μετά δύο συμπατριώτες μας πέθαναν από τον ιό Aids. Ταράχθηκε η κυβέρνηση. Λίγο καιρό πριν είχε πέσει η κυβέρνηση Φαμπιούς στη Γαλλία. Και τότε είπα στους συνεργάτες μου στο υπουργείο: «Τι χρειάζεται να κάνουμε για να έχει ο Έλληνας ασφαλές αίμα;». «Μοριακό έλεγχο». «Γιατί δεν έχουμε;. «Γιατί δεν έχουμε ακόμα εγκαταστήσει». «Ωραία, να εγκαταστήσουμε». Αλλά έρχονται και μου λένε: «πρέπει να κάνουμε διαγωνισμό». «Πολύ ωραία».

«Ο διαγωνισμός όμως θα στοιχίσει πολλά». «Δεν έχει σημασία, προέχει η υγεία των πολιτών». Και τότε, τι έκανα; Αυτό αποκαλύπτω τώρα. Αντί να διενεργήσει τον διαγωνισμό το υπουργείο Υγείας, κάτι που δεν ξέρουν αυτοί οι συκοφάντες, ή το υπουργείο Ανάπτυξης που είχε την αρμοδιότητα, εισηγήθηκα και πέρασε νόμος, με τον οποίο συνεστήθη διακομματική επιτροπή της Βουλής, για πρώτη φορά στην ιστορία του τόπου, που διενήργησε τον διαγωνισμό και στο τέλος με βάση τις αποφάσεις της προχωρήσαμε.

Αυτό που σας αποκάλυψα τώρα δείχνει την κενότητα. Και θα περίμενα οι ανακριτές αυτά να τα ρωτούν, όχι να παίρνουν ως σίγουρα όλα αυτά που τους λένε οι περίεργοι τύποι, οι οποίοι προσπαθούν να φυλάξουν τον πισινό τους από όσα τους περιμένουν για τις απατεωνιές που έκαναν στις εταιρείες τους. Και σήμερα όλος ο δημόσιος βίος του τόπου διασύρεται, διότι όλοι οι άλλοι συνάδελφοί μου που αυτή τη στιγμή υπόκεινται αυτή την επίθεση, τα ίδια αντιμετωπίζουν. Εικασίες είναι. Έχετε δει εσείς να καταρτίζεται δικογραφία με εικασίες; Πού το βλέπετε αυτό; Αυτό δεν υπάρχει σε καμία ευρωπαϊκή χώρα που λειτουργεί το κράτος δικαίου.» ανέφερε ο κ.Αβραμόπουλος.

Πηγή: www.newsit.gr