Θεοδωράκης: Με τα συλλαλητήρια δεν λύνονται τα προβλήματα


06-02-2018 13:04

«Με τα συλλαλητήρια δεν λύνονται τα προβλήματα. Όπως ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που “είδε” μακριά και έλυσε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τη Βουλγαρία προχωρώντας σε μια τολμηρή κίνηση σε συνεργασία με τον Ζίβκοφ, έτσι και οι σημερινοί πολιτικοί να προχωρήσουν τώρα προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ». Αυτό, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ3.

«Οι πολιτικοί δεν είναι οι ταχυδρόμοι των πολιτικών συγκεντρώσεων, αλλά είναι υποχρεωμένοι να χαράσσουν μια εθνική γραμμή, μια πατριωτική γραμμή βάζοντας πέρα από συναίσθημα και λογική μέσα στις αποφάσεις» επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε την πρόταση για το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών με τη συμμετοχή και των πρώην πρωθυπουργών. «Είμαστε σε 25 χρόνια εκκρεμότητας. Το θέμα δεν είναι σημερινό. Δεν είναι ένα θέμα που το χειρίστηκε αυτή η κυβέρνηση ή έστω η προηγούμενη. Αυτοί που θεωρούν ότι είναι ηγέτες της χώρας, να πάρουν την ευθύνη, να πουν τις απόψεις τους και να δούμε αν υπάρχει σύνθεση. Δεν μπορούμε να παίζουμε στα εθνικά ζητήματα, παιχνίδια διαρροών» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης άφησε αιχμές για τις διαπραγματευτικές ικανότητες του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά. Όπως είπε: «ο Τσίπρας είναι Πρωθυπουργός και αυτόν έχει για υπουργό Εξωτερικών. Οι κινήσεις του στο παρελθόν δεν μαρτυρούν ότι θα είναι ο καλύτερος διαπραγματευτής. Δεν είναι θέμα αν είναι μετριοπαθής ή όχι. Η διαπραγμάτευση θέλει μια γνώση του πεδίου, θέλει να έχεις μια ευελιξία και να είσαι σίγουρος για τις συμμαχίες στη χώρα. Νομίζω ότι τα έχουν μπερδέψει πολύ στο στρατόπεδο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ». Ο επικεφαλής του Ποταμιού επέκρινε τη διγλωσσία της κυβέρνησης, καθώς ο υπουργός Αμύνης εξακολουθεί να τηρεί διαφορετική στάση από την κυβερνητική γραμμή. «Δεν μπορεί ο υπουργός Αμύνης να έχει άλλη άποψη. Απλώς δεν μπορεί. Είναι γελοίο. Και αν την έχει και στη Βουλή τότε είναι ένα μεγάλο πρόβλημα του κ. Τσίπρα», τόνισε.

Αναφερόμενος στα συλλαλητήρια ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε ότι είναι αντίθετος και τόνισε πως οι περισσότερες τοποθετήσεις ήταν ακροδεξιάς λογικής. «Τόσο οι ομιλητές, όσο και τα συνθήματα δεν εξέπεμπαν ενότητα, αλλά διχασμό» ανέφερε και πρόσθεσε: «τα συνθήματα ήταν παλιά, είναι απορριπτέα και δεν έχουν σχέση με τον αληθινό πατριωτισμό, είναι πατριδοκάπηλα. Δεν μπορεί κάποιος σε μια συγκέντρωση να βρίζει συλλήβδην το πολιτικό σύστημα , δεν μπορεί να λέει ότι η σωτηρία είναι η εκκλησία, δεν μπορεί να λέει ότι η σωτηρία είναι ο στρατός. Θα πρέπει να προσγειωθούμε στο 2018, δεν είμαστε στο 1800».

Πηγή: www.newsit.gr