Κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία στα… μαχαίρια για τη διαρροή του Μαξίμου


03-02-2018 20:40

Μια διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου για τον διάλογο που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν συναντήθηκαν το περασμένο Σάββατο βάζει… φωτιά ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία.

Αφορμή για τον νέο τσακωμό ήταν η αποκάλυψη «καλά πληροφορημένης κυβερνητικής πηγής» στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για μια ατάκα του Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μια διαρροή που έκανε… «μπαρούτι» τη Νέα Δημοκρατία.

Και στη διαρροή, δεν άργησαν να «απαντήσουν» κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας. Που χαρακτήρισαν ακατανόητη την διαρροή από το Μέγαρο Μαξίμου.

Νέα Δημοκρατία: Μικροκομματικοί χειρισμοί

Πηγές της Πειραιώς τόνισαν πως «οι αυτονόητες ευθύνες του πρωθυπουργού έναντι της χώρας ορίζονται από το Σύνταγμα και μακάρι ο κ. Τσίπρας να τις είχε συνειδητοποιήσει πριν από τη συνάντησή του με τον κ. Μητσοτάκη μήπως και αποφύγει τους μικροκομματικούς χειρισμούς του και στο Σκοπιανό ζήτημα».

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Όσο κάθομαι σε αυτή την καρέκλα…

«Έχω ευθύνη απέναντι στη χώρα»… Το μήνυμα αυτό στέλνει ο πρωθυπουργός και είναι η φράση που διατύπωσε ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτό τουλάχιστον αποκάλυψε καλά πληροφορημένη κυβερνητική πηγή, με την οποία επικοινώνησε το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στην ένσταση που, κατά πληροφορίες, έθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ότι η κυβέρνηση ανέσυρε το ονοματολογικό με μικροπολιτικούς σκοπούς, αποσκοπώντας στη διάσπαση της ΝΔ, ο κ. Τσίπρας τον διαβεβαίωσε ότι δεν πήρε τη σχετική πρωτοβουλία επίλυσης του ζητήματος, ούτε για να διχάσει ούτε για να ενώσει κανένα άλλο πολιτικό σχηματισμό.

Επιπλέον αντέτεινε ότι, όσο κάθεται εκείνος στην καρέκλα αυτή (σ.σ. του πρωθυπουργού), έχει ευθύνη στη χώρα και στην ιστορία της.

Ταυτοχρόνως, ο κ. Τσίπρας κατέδειξε τη στόχευση, τη δική του και της κυβέρνησης, αναφορικά με τις σχέσεις με την ΠΓΔΜ, λέγοντας ότι όσο περνάει από το χέρι του, θα το λύσει.

Πηγή: www.newsit.gr