Επίθεση ΕΠΟ σε Ολυμπιακό: "Προσχεδιασμένη αθλιότητα"


01-02-2018 20:24

Η ΕΠΟ αντέδρασε έπειτα από την επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός για αλλαγή των διαιτητών του αγώνα με την ΑΕΚ στο “Γ. Καραϊσκάκης”. Η ομοσπονδία ξεκαθάρισε ότι “δεν πρόκειται να εμπλακεί σ" αυτή την προσχεδιασμένη αθλιότητα”.

Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση, μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής του Σάββα Θεοδωρίδη.  Η ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία χαρακτηρίζει προκλητική την επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός και τονίζει ότι «δεν πρόκειται να εμπλακεί σ’ αυτή την προσχεδιασμενη άθλιοτητα».

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ

«Η σημερινή προκλητική ‎επιστολή της ΠΑΕ Ολυμπιακός ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής των θεσμοθετημένων οργάνων του ποδοσφαίρου και κάθε υγιώς σκεπτόμενου Έλληνα φιλάθλου.

Προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, αναπόδεικτες κατηγορίες, ύβρεις και συκοφαντικές αναφορές ενοχοποιούν επαγγελματίες, εργαζομένους και οικογενειάρχες και σπιλώνουν σε εθνικό δίκτυο υπολήψεις, με στόχο την κατατρομοκρατηση τους ενόψει ενός ποδοσφαιρικού αγώνα, που κάποιοι αποφάσισαν να μετατρέψουν σε «ρωμαϊκή αρένα», αποβλέποντας σε μικροπολιτικά οφέλη για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.

Είναι προφανές δε ότι πλέον μετέρχονται κάθε μεθόδου προκειμένου να αποσταθεροποιήσουν κάθε διαδικασία εξυγίανσης. Στην προσπάθεια τους αυτή δεν διστάζουν μάλιστα να εξευτελίσουν το ποδόσφαιρο της χώρας μας και σε διεθνές επίπεδο.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν πρόκειται να εμπλακεί σ’ αυτή την προσχεδιασμένη αθλιότητα!

Εφεξής τον λόγο έχουν τα αρμόδια όργανα, στα οποία θα παραπεμφθεί όποιος τορπιλίζει το ήπιο κλίμα των αγώνων, δημιουργεί κίνδυνο πρόκλησης κρουσμάτων βίας στα γήπεδα και προκαλεί με τη συμπεριφορά του το δημόσιο αίσθημα και το φίλαθλο πνεύμα».

Πηγή: www.newsit.gr