Προκαταρκτική εξέταση του Αρείου Πάγου για τις ανησυχητικές αναρτήσεις μέλους του Ρουβίκωνα για το συλλαλητήριο.


01-02-2018 18:15

Το συλλαλητήριο της Κυριακής πλησιάζει και το θερμόμετρο ανεβαίνει. Ιδρυτικό μέλος της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας μπήκε στα… ραντάρ της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, με αφορμή αναρτήσεις που προκαλούν ανησυχία στις Αρχές.

Παραγγελία στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίο, για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με την ανάρτηση ενός από τα ιδρυτικά μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας στην προσωπική του ιστοσελίδα στο Facebook έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Συγκεκριμένα, το μέλος της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας φέρεται να προειδοποιεί ότι την ερχόμενη Κυριακή, 04.02.2018, κατά την διάρκεια του συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα για το Μακεδονικό «μπορεί να χυθεί αίμα».

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου μαζί με την έγγραφη παραγγελία της προς τον Ηλία Ζαγοραίο διαβίβασε δημοσιεύματα του Τύπου (σ.σ. ηλεκτρονικού και έντυπου) και ένα βίντεο.

Ο Ρουβίκωνας, οι ανατρτήσεις και η ανησυχία

Κατά σειρά, οι τρεις αναρτήσεις που έκανε το ιδρυτικό μέλος του Ρουβίκωνα, είναι η εξής:

Η πρώτη ανάρτηση ανέφερε:

«Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα. Κάποιοι θα κρατάνε «σφουγγαρίστρες» και κάποιοι άλλοι μαχαίρια. Άλλοι θεωρούν ότι «θα είναι η μέρα τους» και κάποιοι άλλοι θέλουν «να περάσει η μέρα χωρίς απώλειες». Θα δείξει. Με πολύ θόρυβο και μάλλον με μεγάλο κόστος για όλους«.

Δείτε την

Στις 4 Φλεβάρη μπορεί να χυθεί αίμα.Καποιοι θα κρατάνε "σφουγγαρίστρες" και κάποιοι άλλοι μαχαίρια.Αλλοι θεωρούν ότι " θ…

Geplaatst door Γιωργος Καλα'ι'τζιδης op dinsdag 30 januari 2018

Λίγο αργότερα κι ενώ η παραπάνω ανάρτηση έκανε τον γύρο των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, το μέλος του Ρουβίκωνα επανήλθε με δεύτερη ανάρτηση.

Στην οποία ανέφερε: «Απασφαλισαν τα μίντια με την τελευταία ανάρτηση που έκανα. Τι δεν καταλαβαίνετε; Στο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη φασίστες μπροστά στα ματ που παρακολουθούσαν χωρίς να κάνουν τίποτα έκαψαν μια κατάληψη και έκαναν επιθέσεις. Εαν μας έρθουν και εδώ δεν θα κάτσουμε να τους κοιτάμε να μας βάζουν φωτιά ούτε θα κάτσουμε να μας μαχαιρώσουν.

Κατανοητό;«.

Δείτε την δεύτερη ανάρτηση

συλλαλητήριο

Τρίτη και… φαρμακερή

Σχεδόν 24 ώρες μετά την πρώτη ανάρτηση, ήρθε και η τρίτη. Με την οποία εξαπολύεται επίθεση εναντίον των δημοσιογράφων για την κάλυψη του ζητήματος, αλλά και εναντίον ακροδεξιών.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: «Άθλιοι λασπολογοι η διασπορά ψευδών ειδήσεων ήταν πάντα το «επάγγελμα»σας.»Δημοσιογράφοι»της πιο χυδαίας προπαγάνδας παπαγαλάκια συμφερόντων και μαφιόζων.Που το είδατε ρε ΑΛΗΤΕΣ ότι καλώ σε αιματοκυλισμα την Κυριακή; Που διαβάσατε ρε κατευθυνόμενες αμοιβάδες ότι απειλω τον κόσμο που θα κατέβει στο συλλαλητήριο; Όλοι εσείς που κάνετε αβάντα στον κάθε νεοναζί τραμπούκο που με την κάλυψη των ματ θα μπορούσαν να έχουν κάψει κόσμο στην Θεσσαλονίκη; Ποιοί είναι αυτοί που έχουν χύσει αίμα τόσο καιρό ο Ρουβικωνας η οι φασίστες;

Η δεν έχετε την στοιχειώδη εξυπνάδα και αντίληψη να καταλάβετε τι έγραψα η είστε κοινοί προβοκάτορες.Πονταρω στο δεύτερο.Εγω πάντως θα ασκήσω το δικαίωμα μου την Κυριακή στο να αμυνθώ στον οποιοδήποτε ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΕΙ όπως έκαναν στην Θεσσαλονίκη.Και όσον αφορά όλους αυτούς που απειλούν ένα θα πω.Μετα την Κυριακή υπάρχει η Δευτέρα.Και επειδή είμαι και από την βόρεια Ελλάδα και ξέρω λίγη ιστορία θα πω το εξής στα ανώνυμα φασισταρια που στέλνουν μηνυματακια.Αν δεν ήταν το ΕΑΜ και ο ΕΛΑΣ θα μιλαγατε όλοι βουλγάρικα τώρα.Δοσιλογοι γερμανοτσολιάδες στις τρύπες σας«.

Δείτε την ανάρτηση

Πηγή: www.newsit.gr