Βασίλης Στεφανάκος: Αλλεπάλληλες επιθέσεις σε δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ


18-01-2018 17:44

Την άμεση διεξαγωγή έρευνας από τον Νίκο Τόσκα για την επίθεση που δέχτηκαν την Τετάρτη (17.01.2018) δημοσιογράφοι και τεχνικοί ζητά η ΕΣΗΕΑ.

Η επίθεση σημειώθηκε στο σημείο της δολοφονίας του Βασίλη Στεφανάκου, όπου τα συνεργεία είχαν βρεθεί για να καλύψουν το γεγονός.

Η ΕΣΗΕΑ, στην ανακοίνωσή της αναφέρει, ότι άτομα που φέρονται να σχετίζονται με τον δολοφονημένο, επιτέθηκαν με λυσσώδη μανία στους συναδέλφους, την ίδια ώρα που οι αστυνομικοί, οι οποίοι παραβρίσκονταν, παρέμεναν θεατές.

Οι επιθέσεις δεν ήταν μεμονωμένες, αλλά αντίθετα αυξάνονταν καθώς περνούσε η ώρα, δημιουργώντας ακραίες συνθήκες για τους συναδέλφους, αλλά και για τους απλούς πολίτες που συνέρρεαν. Από τον άγριο ξυλοδαρμό, ένας εικονολήπτης διακομίστηκε στο νοσοκομείο, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ΕΣΗΕΑ χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη στάση της αστυνομίας και τονίζει ότι οι Έλληνες δημοσιογράφοι δεν φοβούνται κανέναν.

«Έχουν αποδείξει ότι μπορούν να επιτελούν το έργο τους κάτω από τις δυσκολότερες συνθήκες και δεν πτοούνται ούτε από τραμπούκους ούτε από οργανωμένες ομάδες. Θα συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης των πολιτών, όπως τους καλεί το καθήκον τους», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ.

Πηγή: www.newsit.gr