Μια λαοθάλασσα είπε το τελευταίο αντίο στον δολοφονημένο πολιτικό Όλιβερ Ιβάνοβιτς – Θρίλερ με τις έρευνες της υπόθεσης


18-01-2018 16:26

Κηδεύτηκε στο Βελιγράδι ο Σέρβος πολιτικός, Όλιβερ Ιβάνοβιτς, ο οποίος δολοφονήθηκε μαφιόζικα στο Κόσοβο. Αμέτρητοι άνθρωποι του είπαν το τελευταίο αντίο με δάκρυα στα μάτια.

Χιλιάδες πολίτες της Σερβίας είπαν το «ύστατο χαίρε» στον Σέρβο πολιτικό Όλιβερ Ιβάνοβιτς. Ο οποίος δολοφονήθηκε την περασμένη Τρίτη στην πόλη Μιτρόβιτσα του Κοσόβου.

Η κηδεία του Ιβάνοβιτς έγινε στο κεντρικό νεκροταφείο του Βελιγραδίου. Χοροστάτησε ο επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης, Θεοδόσιος. Στην τελετή παρέστησαν η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπερνάμπιτς. Αλλά και υπουργοί της κυβέρνησης και ηγέτες της αντιπολίτευσης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δεν παρέστη. Ωστόσο -όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του- το Σάββατο θα μεταβεί στην πόλη Μιτρόβιτσα. Εκεί πρόκειται να καταθέσει στεφάνι στο τόπο δολοφονίας του Όλιβερ Ιβάνοβιτς.

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες από την κηδεία

Όλιβερ Ιβάνοβιτς Όλιβερ Ιβάνοβιτς Όλιβερ Ιβάνοβιτς Όλιβερ Ιβάνοβιτς

Πώς εξελίσσονται οι έρευνες για την στυγνή δολοφονία

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δολοφόνων συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Αυτό ανακοινώθηκε από την εισαγγελία της Μιτρόβιτσα. Σύμφωνα με τα αλβανικά ΜΜΕ στην Πρίστινα το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες και το οποίο βρέθηκε αργότερα καμένο, ανήκει σε Σέρβο από την Αυστρία.

click4more

Όλιβερ Ιβάνοβιτς: Θρίλερ με την δολοφονία του Σέρβου πολιτικού! [vid, pics]

Ωστόσο ο διοικητής της αστυνομίας της Σερβίας, Βλάντιμιρ Ρέμπιτς αν και επιβεβαίωσε την πληροφορία αυτή, σημείωσε ότι αυτός ο Σέρβος απεβίωσε πριν καιρό.

Έκτοτε το αυτοκίνητο μεταπουλήθηκε πολλές φορές. Ο ίδιος δήλωσε ότι οι σερβικές αρχές διεξάγουν ανεξάρτητη έρευνα για τον εντοπισμό των δολοφόνων του Ιβάνοβιτς και έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν την αστυνομία του Κοσόβου και την ευρωπαϊκή αστυνομία EULEX, όμως ακόμη δεν έλαβαν απάντηση.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς είχε τηλεφωνική συνομιλία χθες με τον πρόεδρο του Κοσόβου Χάσιμ Θάτσι στον οποίο επανέλαβε την πρόθεση της Σερβίας να συμμετάσχει στις έρευνες για τον εντοπισμό των δολοφόνων του Ιβάνοβιτς.

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του Αλ.Βούτσιτς ο Χ.Θάτσι συμφώνησε να υπάρξει συνεργασία των υπηρεσιών ασφαλείας στο πλαίσιο της νόμου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες: Reuters