Λόλα, να ένα γεύμα – Νέο βίντεο του Αλέξη Τσίπρα για τα σχολικά γεύματα


18-01-2018 14:47

Η παραγωγή σποτ από το Μέγαρο Μαξίμου για την προώθηση του κυβερνητικού έργου συνεχίζεται. Αυτή τη φορά το νεο σποτ με πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είναι για τα σχολικά γεύματα.

Το βίντεο για τα σχολικά γεύματα, δανείζεται και χρησιμοποιεί ως εύρημα την μικρή Λόλα, πρωταγωνίστρια των σχολικών βιβλίων παλαιότερων εποχών και παντελώς άγνωστη στους μικρούς μαθητές,

Όπως αναφέρεται τόσο στο βίντεο όσο και στο κείμενο που το συνοδεύει και έχει αναρτηθεί στην σελίδα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων επεκτείνεται σε περισσότερους από 130.000 μαθητές Δημοτικών σχολείων όλης της Επικράτειας εντός του 2017 (σ.σ. μάλλον ήθελαν να αναφέρουν το 2018).

Δείτε το βίντεο

Αναφέρει επίσης ότι:

«Ο αριθμός των παιδιών που βρίσκονταν σε κίνδυνο φτώχειας στην Ελλάδα το 2014 ανέρχονταν σε 40,5% έναντι 23,7% το 2011. Το ποσοστό των νοικοκυριών, που δεν μπορούσε να παράσχει κάθε δεύτερη μέρα στα παιδιά του ένα γεύμα με κόκκινο κρέας, κοτόπουλο, ψάρι ή κάποιο φυτικό ισοδύναμο είχε διπλασιαστεί και ανερχόταν σε 18%.

Σήμερα το πρόγραμμα των δωρεάν γευμάτων στα σχολεία είναι μια πραγματικότητα που ανακουφίζει δεκάδες χιλιάδες οικογένειες και δίνει δουλειά σε εκατοντάδες εργαζόμενους του κλάδου εστίασης και διαμορφώνει ένα σύγχρονο και πολυπαραγοντικό πλαίσιο στήριξης της ελληνικής οικογένειας.

Το 15ήμερο διαιτολόγιο, που περιλαμβάνει ζεστό γεύμα, σαλάτα και φρούτο καταρτίζεται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών αυτής της ηλικίας και να προάγει τις αρχές τις υγιεινής και μεσογειακής διατροφής. Στόχος είναι και η καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας, αφού το 29,1% των παιδιών που συμμετέχουν βρέθηκαν υπέρβαρα και το 6,8% παχύσαρκα.

Στην άλλη όχθη βρίσκονται οι εργαζόμενοι, ο κλάδος εστίασης και οι τοπικές αγορές, που έχουν μόνο να κερδίσουν από την ανάπτυξη του προγράμματος. Ιδιαίτερη πρόνοια υπάρχει για συνέργεια με επιχειρήσεις της κοινωνικής οικονομίας, οι οποίες μπορούν να παίξουν ρόλο – κλειδί στην συγκεκριμένη δράση.

Αξιοποιώντας όλη αυτή την εμπειρία, η κυβέρνηση στόχευσε στα σχολικά γεύματα ένα μέρος των αντιμέτρων, που κέρδισε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης για την β’ αξιολόγηση. Συνεπώς το 2019 θα καλυφθούν πάνω από 500.000 παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου, με ετήσια δαπάνη 190 εκατομμύρια ευρώ.

Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά να προσηλώνονται στο σχολείο τους και την πρόοδό τους, απερίσπαστα από τον δύσκολο αγώνα επιβίωσης που ενδεχομένως δίνουν οι γονείς τους».

Πηγή: www.newsit.gr