Αποχή των δικηγόρων την Δευτέρα ενάντια στην ψήφιση του νόμου για την διαμεσολάβηση


14-01-2018 19:29

Την πανελλαδική αποχή των δικηγόρων, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το σχέδιο νόμου για την υποχρεωτική διαμεσολάβηση, αποφάσισε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας η οποία συνεδρίασε εκτάκτως. Στην αποχή ωστόσο δεν συμμετέχει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας.

Σε ανακοίνωση της, η Ολομέλεια, διατρανώνει εκ νέου την αντίθεσή της με την υποχρεωτική διαμεσολάβηση, όπως εισάγεται στο Πολυνομοσχέδιο. Κρίνει ότι οι εισαγόμενες ρυθμίσεις αντίκεινται στο Σύνταγμα και το δίκαιο της ΕΕ, όπως επεσήμαναν εξάλλου τόσο η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, όσο και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Διοικητικών Δικαστών.

«Επιβαρύνονται οι οικονομικά ασθενέστεροι πολίτες»

«Οι όποιες τροποποιήσεις και βελτιώσεις έγιναν, δεν αναιρούν τη βασική φιλοσοφία του νομοσχεδίου, η οποία βρίσκει την Ολομέλεια κατηγορηματικά αντίθετη.Η επιλογή της Κυβέρνησης δεν συμβάλλει στην επιτάχυνση της δικαιοσύνης, αντιθέτως δημιουργεί πρόσθετα εμπόδια και επιβαρύνσεις για τους ασθενέστερους οικονομικά πολίτες» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα, με την αποχή των δικηγόρων, η Ολομέλεια των Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποφάσισε την διατύπωση αιτήματος προς τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου για την σύγκληση της Διοικητικής Ολομέλειας του Ανωτάτου δικαστηρίου για τα νομικά ζητήματα που ανακύπτουν από την καθιέρωση υποχρεωτικής διαμεσολάβησης, εφόσον το νομοσχέδιο ψηφιστεί με τη σημερινή του μορφή, στάση την οποία έχει δηλώσει ότι θα ακολουθήσει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Πηγή: www.newsit.gr