Ρωσία: 7/10 θα ψηφίσουν σίγουρα στις εκλογές.


12-01-2018 20:50

Σχεδόν δύο μήνες πια, πριν τις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία και οι σχετικές συζητήσεις έχουν πάρει… φωτιά!

Το 67% των Ρώσων δηλώνει με βεβαιότητα ότι θα πάει να ψηφίσει στις επικείμενες προεδρικές εκλογές της 18ης Μαρτίου στην Ρωσία. Αυτό προκύπτει από τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης (VICIOM). Μια έρευνα που έγινε στο διάστημα 8-10 Ιανουαρίου. Επίσης ένα ποσοστό της τάξεως του 11% των ψηφορόρων δηλώνει ότι μάλλον θα πάει να ψηφίσει.

Έτσι θα ψηφίσει η Ρωσία

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, δεν προτίθεται να πάει να ψηφίσει το 6% των Ρώσων ψηφοφόρων. Εκ των οποίων το 3% δηλώνει ότι σίγουρα θα απέχει. Το άλλο 3% ότι μάλλον θα απέχει.

Τo 15% που ανήκει στην κατηγορία των αναποφάσιστων, τόνισε ότι θα αποφασίσει αν θα ψηφίσει λίγο πριν τις εκλογές. Παράλληλα, το 1% δήλωσε ότι δεν ξέρει δεν απαντά.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιήσει το VICIOM στο διάστημα 15-17 Δεκεμβρίου του 2017, το 70% των ψηφοφόρων είχε δηλώσει ότι θα πάει οπωσδήποτε να ψηφίσει και το 11% ότι μάλλον θα πάει.

Η τελευταία σφυγμομέτρηση, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά στο διάστημα 8-10 Ιανουαρίου. Αφορούσε σε δείγμα 3.000 ατόμων ηλικίας άνω των 18 ετών. Η επιλογή των αριθμών τηλεφώνων έγινε από τον πλήρη κατάλογο των καταχωρημένων αριθμών σε ολόκληρη την ρωσική επικράτεια. Χρησιμοποιήθηκαν κοινωνικά και δημογραφικά κριτήρια.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες αρχείου: Reuters