Τήνος: Στο σφυρί η βίλα πασίγνωστου δημοσιογράφου – Τιμή πρώτης προσφοράς τα 384.000 ευρώ.


11-01-2018 10:04

Η εντυπωσιακή βίλα άρχισε να μαγνητίζει τα βλέμματα των κατοίκων από τη στιγμή που χτίστηκε. Με θέα το απέραντο γαλάζιο εντυπωσίαζε ακόμα και τουρίστες που επισκέπτονταν την Τήνο…

Η βίλα που ανήκε στον αείμνηστο Σεραφείμ Φυντανίδη -τον διευθυντή που έγραψε ιστορία στην πρώην Ελευθεροτυπία αλλά και στον ελληνικό Τύπο- βγαίνει για άλλη μια φορά στο σφυρί. Το «ηλεκτρονικό σφυρί» όμως πρόκειται να… χτυπήσει και για μία διώροφη κατοικία στη Φιλοθέη που ανήκει επίσης σε άνθρωπο του ελληνικού Τύπου -και στον γιο του- που και αυτός έχει γράψει ιστορία…

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 ο Φυντανίδης επέλεξε την Τήνο για να χτίσει ένα ονειρεμένο σπίτι ακριβώς πάνω στο κύμα. Η βίλα στα Καλύβια, που στο νοτιά έχει σύνορο το απέραντο γαλάζιο, γνώρισε μέρες δόξας. Ήταν η εποχή που υπουργοί και βουλευτές πέρναγαν τριήμερα απόλυτης χαλάρωσης, μακριά από τα αδιάκριτα μάτια ως φιλοξενούμενοι του τότε ισχυρού άνδρα των media.

Το σπίτι που ήταν προγραμματισμένο να βγει στο σφυρί στις 17 Ιανουαρίου στο Ειρηνοδικείο Τήνου, είναι κτισμένο σε οικόπεδο 5,5 στρεμμάτων σε μία από τις ομορφότερες παραλίες της Τήνου, στα Καλύβια. Το εμβαδόν της μονοκατοικίας είναι 207τμ, ενώ στο ίδιο οικόπεδο βρίσκονται και 3 ξενώνες συνολικού εμβαδού 130τμ, καθώς και πισίνα 40τμ.

Η τιμή πρώτης προσφοράς είναι 384.000 ευρώ, ποσό ομολογουμένως χαμηλό για το συγκεκριμένο ακίνητο και επισπεύδων είναι το ελληνικό δημόσιο.

Να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω ακίνητο βγαίνει στο σφυρί. Η διαδικασία έχει επαναληφθεί άλλες τρεις φορές τουλάχιστον, όμως όλοι οι προηγούμενοι πλειστηριασμοί απέβησαν άκαρποι καθώς το τίμημα ήταν υψηλό.

Όμως και την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου ο πλειστηριασμός δεν θα ολοκληρωθεί καθώς οι συμβολαιογράφοι απέχουν από τη διαδικασία των φυσικών πλειστηριασμών μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Στο σφυρί η βίλα του Σεραφείμ Φυντανίδη

Αντίθετα το «e-σφυρί» αναμένεται να χτυπήσει κανονικά στις 17 Ιανουαρίου για τον πλειστηριασμό του διώροφου ακινήτου που βρίσκεται στην οδό Γύζη 2Α στο δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού και ανήκει σε εκδότη και στο γιο του που έχουν εταιρεία με έδρα στον Ταύρο.

Συγκεκριμένα πρόκειται για πολλαπλό πλειστηριασμό καθώς το διώροφο ακίνητο έχει αποπερατωθεί με δύο διαφορετικές οικοδομικές άδειες ενώ υπάρχουν επικαρπίες και υψηλές κυριότητες.

Πηγή: cyclades24.gr, mononews.gr