Όπρα Γουίνφρι: Ο λόγος της καθήλωσε στις Χρυσές Σφαίρες


08-01-2018 10:23

Η Όπρα Γουίνφρι τιμήθηκε στις φετεινές Χρυσές Σφαίρες με το βραβείο Cecil B. DeMille για την συνολική προσφορά της. Και η ομιλία που εκφώνησε θα μείνει στην ιστορία.

Στην κυριολεξία οι φετεινές Χρυσές Σφαίρες σημαδεύτηκαν από την ομιλία της Όπρα Γουίνφρι. Μίλησε για τον αγώνα για ισότητα αλλά και θυμήθηκε την ιστορία της Ρέσι Τέιλορ, που έδωσε μάχη για να απονεμηθεί δικαιοσύνη μετά τον βιασμό της το 1944.

Η Όπρα είπε μεταξύ άλλων:

«Το 1982 ο Σίντνεϊ Πουατιέ τιμήθηκε με το βραβείο Cecil B. DeMille εδώ στις Χρυσές Σφαίρες και αυτή την στιγμή υπάρχουν μερικά μικρά κορίτσια που παρακολουθούν την πρώτη μαύρη γυναίκα που παίρνει αυτό το βραβείο».

«Είναι τιμή για μένα και προνόμιο να μοιράζομαι αυτή τη βραδιά με όλους τους υπέροχους άνδρες και γυναίκες που με ενέπνευσαν, που με προκάλεσαν που με κράτησαν όρθια και έκαναν αυτό το ταξίδι μέχρι αυτήν εδώ την σκηνή, πιθανό».

Και συνέχισε: «Θέλω απόψε να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλες τις γυναίκες που άντεξαν χρόνια κακοποίησης και επειδή σαν την μητέρα μου είχαν παιδιά και έπρεπε να τα ταίσουν και λογαριασμούς να πληρώσουν και όνειρα να κυνηγήσουν».

«Είναι γυναίκες τα ονόματα των ποίων δεν θα μάθουμε ποτέ. Είναι εργάτριες και αγρότισσες. Δουλεύουν σε εργοστάσια και σε εστιατόρια. Δουλεύουν σε πανεπιστήμια, στην ιατρική και στην επιστήμη. Είναι μέρος του κόσμου της τεχνολογίας, της πολιτικής και των επχιειρήσεων. Είναι οι αθλήτριές μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι στρατιωτίνες μας».

Η Όπρα καθηλώνοντας το ακροατήριό της είπε ακόμα:

«Θέλω όλα τα κορίτσια που παρακολουθούν να ξέρουν ότι ξημερωνει μια καινούρια μέρα. Και όταν θα ξημερώσει αυτή η μέρα θα γίνει γιατί πολλές υπέροχες γυναίκες – κάποιες απο τις οποίες είναι απόψε εδώ – και κάποιοι υπέροχοι άνδρες, έδωσαν σκληρή μάχη για να μας οδηγήσουν εκεί που δεν θα χρειάζεται να ξαναπούμε το ‘Me too’ ξανά. (Το #Me too έχει γίνει το σύμβολο για τις γυναίκες και τους άνδρες που βγαίνουν δημόσια και λένε ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης).

Ο λόγος της Όπρα συνεπήρε πολλούς στο διαδίκτυο και αυτό που ξεχώρισε ήταν το σχόλιο της αμερικανίδας κωμικού Sarah Silverman στο twitter:

Πηγή: www.newsit.gr