Νίκος Μάνεσης: «Εγώ είµαι και διεστραµµένος, εξειδικευµένος τηλεθεατής»


06-01-2018 14:28

Ο Νίκος Μάνεσης μιλάει για το κανάλι στο οποίο βρίσκεται, αποκαλύπτει αν είναι εργασιομανής και σχολιάζει τη νέα τάση που θέλει στην ελληνική τηλεόραση να υπερισχύουν τα reality παιχνίδια. 

Είναι εύκολο να βρείτε «συνοδοιπόρους» για τις ιδέες σας;

Εκπαιδεύονται άπαντες. Εγώ αφήνω ελεύθερο έδαφος στους νέους ανθρώπους µε όρεξη για δουλειά και αυτό φαίνεται. Βγαίνουν στην τηλεόραση συνάδελφοι, οι οποίοι δεν πολυέβγαιναν, που είχαν τη δική τους διαδροµή. Βεβαίως, εκπαιδεύονται. Το να επιβιώσεις σε µία ζωντανή εκποµπή θέλει εκπαίδευση. Μεγάλη µου χαρά θα είναι, όσο περνάει ο καιρός, να περιορίζεται η δική µου παρουσία και ελπίζω να το καταφέρω. Η επιτυχία του «60 λεπτά Ελλάδα» ήταν ότι είχε περιοριστεί η δική µου παρουσία. Σε µια ζωντανή εκποµπή φυσικά πρέπει να υπάρχει ένας συνδετικός κρίκος, ο κεντρικός παρουσιαστής. Οσο νιώθουν περισσότερη ασφάλεια οι συνάδελφοι, οι οποίοι είναι ικανότατοι, και όσο βελτιώνονται, αποκτούν µεγαλύτερο χώρο, περιορίζεται η δική µου παρουσία, µέχρι να φτάσει στο απολύτως αναγκαίο. Το να είσαι στον αέρα, βέβαια, είναι σαν µία κρεατοµηχανή, είναι δύσκολο πράγµα.

Είστε εργασιοµανής;

∆εν είµαι εργασιοµανής. Εµένα το αντίδοτό µου στην κρίση είναι να δουλεύω διαρκώς. ∆ουλεύω εδώ και επτά χρόνια, επτά µέρες την εβδοµάδα, αλλά δεν µπορώ και διαφορετικά. Νοµίζετε ότι δεν θέλω να καθίσω µία µέρα και να πάω για έναν καφέ; Βεβαίως και θέλω. Να πείτε ότι είµαι «χαλκέντερος» και ότι αντέχω; Ναι, αντέχω. Τι να κάνω, έτσι είναι η ζωή. Το κανάλι στο οποίο εργάζοµαι µου έχει δώσει ευκαιρίες και πρέπει να το στηρίξουµε σε µία πολύ δύσκολη περίοδο. Ο Alpha είναι κερδοφόρος και τα χρήµατα που βγάζει είναι µόνο από διαφηµίσεις. Το πρόγραµµά του σε µεγάλο βαθµό στηρίζεται στις δικές του ιδέες, δεν αγοράζει πανάκριβες παραγωγές από το εξωτερικό. ∆εν µπορεί να γίνει στο 100%, αλλά µακάρι κάποτε να το καταφέρουµε κι αυτό.

Ο κόσµος τι βρίσκει στα ριάλιτι;

Ο κόσµος έχει µια µαταιοδοξία, θέλει να βγει στην τηλεόραση και πιστεύει ότι µε ένα σόου µπορεί να «εξαργυρώσει» τη διασηµότητα. ∆εν λέω αν γίνεται καλώς ή κακώς. Η τηλεόραση είναι και ψυχαγωγία, γελάει ο κόσµος. Εγώ τα βαριέµαι, αλλά δεν σηµαίνει ότι είναι και κακά. Εγώ είµαι και διεστραµµένος, εξειδικευµένος τηλεθεατής. Βλέπω µε διαφορετικό τρόπο τηλεόραση από τον µέσο Ελληνα. Βλέπω, για παράδειγµα, µία εκποµπή και παρατηρώ τα σκηνοθετικά λάθη, τα λάθη στην εκφορά του λόγου, στη δοµή.

Πηγή: Real