Δείτε πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις 2018


04-01-2018 10:26

Λίγες μέρες μένουν για τις χειμερινές εκπτώσεις 2018. Πόσο θα διαρκέσουν, ποια είναι η πρώτη Κυριακή του 2018 που θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά.

Την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις 2018. Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αγαθά και υπηρεσίες σε χαμηλότερη τιμή. Οι χειμερινές εκπτώσεις 2018 θα διαρκέσουν έως και τις 28 Φεβρουαρίου.

Χειμερινές εκπτώσεις 2018 και ποια Κυριακή είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων δηλαδή στις 14 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοικτά. Συγκεκριμένα, τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά σε όλη την επικράτεια από 11πμ έως 8μμ.

Θετικά κινήθηκε, σε γενικές γραμμές, η αγορά τις ημέρες των Χριστουγέννων, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ). Υπήρξαν, ωστόσο, διαφοροποιήσεις μεταξύ τύπων καταστημάτων, περιοχών, και είδους προϊόντων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, συνολικά η αύξηση σε σχέση με πέρσι ήταν κατά μέσο όρο της τάξης του 2,5%. Οι μεγάλες επιχειρήσεις έφτασαν ακόμα και το 5- 6%. Πολλές επιχειρήσεις ένδυσης δήλωσαν μειώσεις μέχρι και 12%, «ίσως λόγω των επικείμενων εκπτώσεων, που είναι πολύ κοντά στην εορταστική περίοδο», όπως αναφέρει η ΕΣΕΕ.

Πρώτα στις προτιμήσεις των καταναλωτών τις εορτές είναι, γι άλλη μία χρονιά, τα είδη ρουχισμού και υπόδησης. Το φαγητό και το ποτό έπονται. Τις επόμενες θέσεις καταλαμβάνουν τα βιβλία και τα παιχνίδια. Ακολουθούν τα καλλυντικά και οι ηλεκτρονικές συσκευές.

Πηγή: www.newsit.gr