Χιούστον: Συνελήφθη πάνοπλος μεθυσμένος – Ετοίμαζε μεγάλο… πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν

46948.jpg

31-12-2017 21:21

Έναν μεθυσμένο άνδρα συνέλαβαν οι αστυνομικοί σε ξενοδοχείο του Χιούστον, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι είχε στην κατοχή του πολλά όπλα. Μάλιστα όπως αναφέρουν ετοιμαζόταν να ετοιμάσει μεγάλο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν.

Οι αστυνομικές αρχές του Χιούστον εξήγησαν ότι προς το παρόν αγνοούν τις προθέσεις του υπόπτου, ο οποίος δεν είναι σε θέση να δώσει κατάθεση επειδή έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

«Μεθυσμένος και επιθετικός»

Σύμφωνα με τον αξιωματικό Γκόρντον Μάκιντος, η αστυνομία κλήθηκε στο ξενοδοχείο Hyatt Regency, που στεγάζεται σε έναν ουρανοξύστη στο κέντρο του Χιούστον, λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, γιατί στον χώρο κυκλοφορούσε έναν «μεθυσμένος και επιθετικός» άνδρας. Οι πρώτοι αστυνομικοί που έφτασαν στο ξενοδοχείο ζήτησαν ενισχύσεις καθώς ο ύποπτος αρνήθηκε να συνεργαστεί μαζί τους, εξήγησε ο Μάκιντος.

Όταν τελικά οι αστυνομικοί τον συνόδευσαν μέχρι το δωμάτιό του, ανακάλυψαν εκεί «πολλά όπλα». Τοπικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για ένα ημιαυτόματο AR-15, ένα τουφέκι, ένα πιστόλι και μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών.

Ξύνησε «μνήμες»

Η σύλληψη αυτή ξύπνησε μνήμες από την επίθεση που διέπραξε στις 31 Οκτωβρίου στο Λας Βέγκας ένας 64χρονος συνταξιούχος ο οποίος σκότωσε 58 ανθρώπους και τραυμάτισε εκατοντάδες, πυροβολώντας τους από το παράθυρο του ξενοδοχείου του ενώ παρακολουθούσαν μια υπαίθρια συναυλία.

Προς το παρόν, ο ύποπτος του Χιούστον κατηγορείται μόνο για παράνομη οπλοκατοχή.

Παρά το συμβάν αυτό, το ρεβεγιόν στο ξενοδοχείο θα γίνει καονικά.

Σε πολλές αμερικανικές πόλεις έχουν ενισχυθεί τα μέτρα ασφαλείας ενόψει των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς, ιδίως στη Νέα Υόρκη όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να κατακλύσουν την Τάιμς Σκουέρ.

Πηγή: www.newsit.gr