"Έξαλλα" τα Τουρκικά ΜΜΕ για το άσυλο στον αξιωματικό – Απειλούν ευθέως την Ελλάδα


30-12-2017 19:29

“Έξαλλα” έγιναν τα Τουρκικά ΜΜΕ με την απόφαση της Ελληνικής δικαιοσύνης να δώσει άσυλο σε έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς που έφτασαν στην χώρα μας αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016. Μάλιστα έφτασαν στο σημείο να εξαπολύουν απειλές κατά της χώρας μας.

Η 3η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή χορήγησε άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό και συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, ο οποίος μαζί με επτά ακόμα στρατιωτικούς κατέφυγε στην Αλεξανδρούπολη, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου 2016.

Μετά την απόφαση αυτή, πολλά τουρκικά ΜΜΕ «ξερνούν» μίσος τόσο κατά της χώρας μας γενικότερες όσο και προσωπικά κατά του εισαγγελέα Αντώνη Λιόγκα, χαρακτηρίζοντας την απόφαση «σκάνδαλο».

Μάλιστα φτάνουν στο σημείο να απειλούν ανοιχτά την χώρα μας, λέγοντας πως «θα πληρώσει ακριβά» αυτήν την απόφαση.

Το σκεπτικό της απόφασης

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης δεν αποδεικνύεται από κανένα στοιχείο ότι ο Τούρκος αξιωματικός είχε συμμετοχή στο πραξικόπημα, αλλά αντίθετα η Τουρκία τον εκζητεί για «πολιτικά εγκλήματα» και για τους λόγους αυτούς δεν μπορεί να εκδοθεί στην γείτονα χώρα, πολύ περισσότερο μάλιστα καθώς δεν θα «έχει μια δίκαιη δίκη».

Παράλληλα, κρίθηκε ότι σύμφωνα με την Διεθνή Αμνηστία, τις διεθνείς συμβάσεις, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και άλλους διεθνείς οργανισμούς, η κατάσταση στην Άγκυρα είναι απαράδεκτη στο επίπεδο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

Ο Τούρκος στρατιωτικός αφέθηκε ελεύθερος από το Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου που κρατείτο διοικητικά, λόγω της εκκρεμότητας της αίτησης ασύλου που είχε καταθέσει. Σε καθεστώς διοικητικής κράτησης παραμένουν ακόμη στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωρίου οι υπόλοιποι 7 Τούρκοι στρατιωτικοί, αναμένοντας τις αποφάσεις της επίμαχης Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Ιανουαρίου 2017 ο Άρειος Πάγος αποφάσισε τη μη έκδοσή τους στην Τουρκία.

Πηγή: www.newsit.gr