Γερμανία: Έτοιμοι για κυβερνητική συνεργασία δηλώνουν οι "Φιλελεύθεροι" αν… φύγει η Μέρκελ


27-12-2017 21:22

Ανοιχτοί σε μια κυβερνητική συνεργασία δηλώνουν οι Φιλελεύθεροι. Ωστόσο θέτουν μια… μικρή προϋπόθεση, η οποία επί της ουσίας δεν είναι άλλη από το να αποχωρήσει η Άνγκελα Μέρκελ.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος Βόλφγκανγκ Κουμπίκι, δήλωσε ότι επιθυμεί ανανεωμένο κυβερνητικό συνασπισμό με μια «ανανεωμένη» Χριστιανική Ένωση, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν επιθυμούν να συνεργαστούν με την ‘Ανγκελα Μέρκελ.

«Δεν είναι δική μας δουλειά να πούμε ότι πρέπει να φύγει η κυρία Μέρκελ«, δήλωσε ο κ. Κουμπίκι στον όμιλο εφημερίδων «Funke». Επεσήμανε ωστόσο ότι με τις «συνταγές της των τελευταίων δώδεκα ετών η Γερμανία δεν θα πάει καλύτερα στο μέλλον», ενώ υπέδειξε την Καγκελάριο ως βασική υπεύθυνη για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων του συνασπισμού «Τζαμάικα».

Το FDP πάντως διστάζει να δηλώσει ευθέως ότι «η Μέρκελ πρέπει να φύγει», σε μια προσπάθεια να αποφύγει την επανάληψη του μοιραίου λάθους που διέπραξε το κόμμα το 1961, όταν προέβαλε το σύνθημα «Με το CDU αλλά χωρίς τον Αντενάουερ», με το οποίο εξασφάλισε το υψηλότερο μέχρι τότε ποσοστό του στις εκλογές, για να δεχθεί τελικά να συμμετάσχει στην κυβέρνηση υπό τον χριστιανοδημοκράτη Καγκελάριο, αποκτώντας τη φήμη του κόμματος που δεν τηρεί τις υποσχέσεις του.

Πηγή: www.newsit.gr