Συλλήψεις για λαθραία τσιγάρα στο Ηράκλειο


22-12-2017 22:22

Για κατοχή λαθραίων καπνικών προϊόντων, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί ηλικίας 30 και 31 ετών καθώς και ένας 66χρονος Έλληνας, πρωινές ώρες σήμερα, στο Ηράκλειο, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών έγινε συντονισμένη επιχείρηση και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί διότι μετά από έλεγχο στο μηχανάκι που επέβαιναν, εντοπίστηκε μια χάρτινη κούτα, η οποία περιείχε 550 πακέτα με τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών, χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, κατά παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και την οποία μετέφεραν στο σπίτι του 66χρονου.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 66χρονου, εντοπίστηκαν 86 πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών, επίσης χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης, ενώ σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια των δύο αλλοδαπών, εντοπίστηκαν, σε ένα από αυτά, 595 κλεψίτυπα DVD.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου που κάνει την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανευρεθέντα, το μηχανάκι, 6 κινητά τηλέφωνα, 1 tablet και το χρηματικό ποσό των 375 ευρώ.

Πηγή: Λιμενικό Σώμα