Στην ορκωμοσία των πρωτοετών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού ο Κουρουμπλής


16-12-2017 0:05

Στην ορκωμοσία των πρωτοετών σπουδαστών της ιστορικής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού της Ύδρας, παρέστη την Παρασκευή (15.12.2017) ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Είμαστε εδώ σήμερα να χαρούμε όλοι μαζί μια πρωτοβουλία που έφερε σε πέρας η Διοίκηση της Σχολής και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Ναυτικού Επιμελητηρίου» τόνισε ο υπουργός, ενώ απευθυνόμενος προς τους σπουδαστές της σχολής είπε ότι επέλεξαν έναν τομέα που δείχνει ότι έχουν μέσα τους αποφασιστικότητα.

Πρόσθεσε ότι η ελληνική πολιτεία τα τελευταία 3 χρόνια, παρέλαβε μια κατάσταση πλήρους εγκατάλειψης στο χώρο της ναυτικής εκπαίδευσης και ότι φέτος οι σχολές στελεχώθηκαν με 290 καθηγητές ωρομίσθιους και 17 μόνιμους.

Για τον εξοπλισμό των ΑΕΝ είπε ότι το υπουργείο κατάφερε πάνω από 10.000.000 ευρώ να ενταχθούν για πρώτη φορά στα προγράμματα όλων των Περιφερειών στις οποίες υπάρχουν Ναυτικές Ακαδημίες αλλά και να εξασφαλιστεί η επαναφορά της σίτισης .

Εκτίμησε επίσης ότι οι σχολές μπορούν να φτάσουν στο επίπεδο που θέλουμε καθώς ανέφερε ότι αυτή την περίοδο 600 υπερσύγχρονα πλοία έχουν παραγγείλει οι Έλληνες εφοπλιστές.

Ο κ. Κουρουμπλής επισκέφτηκε το Λιμεναρχείο της Ύδρας όπου ενημερώθηκε από τον Λιμενάρχη, πλωτάρχη Γεώργιο Μανδαλάκη για τις επιχειρησιακές λειτουργίες και από το δήμαρχο της Ύδρας Γιώργο Κουκουδάκη για τις εργασίες ανακαίνισης του δημοτικού κτιρίου στο οποίο στεγάζεται το Λιμεναρχείο.

Τον κ. Κουρουμπλή συνόδευσαν ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτής Α΄ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας, οι βουλεύτριες Α΄ Πειραιά ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σταματάκη και Γεωργία Γεννιά, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης, ο γενικός επιθεωρητής λιμενικού σώματος υποναύαρχος Αθανάσιος Ντούνης και ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Γιώργος Πατέρας.

Πηγή: www.newsit.gr