Ρουβίκωνας: Επίθεση στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας


14-12-2017 8:19

Μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας επιτέθηκαν, τα ξημερώματα της Πέμπτης (14.12.2017) στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας. Ανέβασαν και video από τη στιγμή της επίθεσης.

Αξημέρωτα ο Ρουβίκωνας «επισκέφτηκε» την πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας. Μέλη της αναρχικής ομάδας πέταξαν πέτρες και έσπασαν τζάμια.

Μάλιστα, ανέβασαν και video στο LiveLeak από τη στιγμή της επίθεσης. Πρόκειται για βίντεο μόλις λίγων δευτερολέπτων.

Σε αυτό φαίνονται τουλάχιστον έξι άτομα, που φορούν κράνη να πετούν αντικείμενα στο κτίριο της πρεσβείας. Ακούγονται να σπάνε τζάμια.

Ένα από τα μέλη του Ρουβίκωνα ακούγεται να λέει «τα ρίξαμε όλα», για να πάρει θετική απάντηση.

Δείτε το video από την επίθεση

Η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται στο Ψυχικό.

Ρουβίκωνας: Γενοκτονία στην Υεμένη

Ο Ρουβίκωνας ανέβασε και κείμενο, στο indymedia για την επίθεση στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας.

«Υπάρχει ένα κράτος, και μάλιστα περιφερειακή υπερδύναμη, του οποίου το όνομα είναι αυτό της βασιλικής του οικογένειας. Η Σαουδική Αραβία. Η οικογένεια Σαούντ με όρους φεουδάρχη, βασιζόμενη στο πετρέλαιο που βρίσκεται κάτω από το έδαφος του «κτήματός» της, όχι μόνο έχει επιβάλει μια μεσαιωνική δυστοπία για την μεγάλη πλειοψηφία των εργατών (ναι, η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της Σαουδικής Αραβίας είναι εργάτες στη βιομηχανία του πετρελαίου και υπηρετικό προσωπικό των αριστοκρατικών οικογενειών) αλλά δοκιμάζει να εξάγει αυτή την δυστοπία σε όλη τη μέση Ανατολή έχοντας τη φιλοδοξία να την εξάγει και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Γίνεται επίσης αναφορά στον πόλεμο στην Υεμένη, με τον Ρουβίκωνα να επιτίθεται και στην ελληνική κυβέρνηση. «Στην Υεμένη διεξάγεται μια αληθινή γενοκτονία. Τα δυτικά μέσα σιωπούν όσο περισσότερο μπορούν για αυτή τη βαρβαρότητα. Οι κυβερνήσεις, και η ελληνική μέσα σε αυτές κάνουν τα στραβά μάτια. Είναι κι αυτό μια από τις υποχρεώσεις τους λόγω της ένταξης στους ιμπεριαλιστικούς άξονες».

Πηγή: www.newsit.gr