Νέα βίντεο. Η στιγμή που άγνωστοι βάζουν την βόμβα στο βενζινάδικο στην Ανάβυσσο


12-12-2017 14:27

– Οι κάμερες ασφαλείας του πρατηρίου κατέγραψαν καρέ – καρέ τις κινήσεις των δραστών

– Ο ένας έμεινε πάνω στη μηχανή για να διαφύγουν και ο άλλος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του έβαλε τον δυναμίτη και αφού έβαλε φωτιά εξαφανίστηκε

– Το πρατήριο ανήκει στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλη Κιούση

– Σε άλλο βίντεο απεικονίζεται η στιγμή που οι φλόγες έχουν τυλίξει τα πάντα

– Εκτός από τις υλικές ζημιές στο βενζινάδικο προκλήθηκαν μεγάλες καταστροφές και σε κοντινά κτήρια

– Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η έκρηξη σημειώθηκε από μασούρι δυναμίτιδας

Ήταν λίγο πριν τις 5.30 το πρωί όταν ακούστηκε μια ισχυρή έκρηξη στην καρδιά της Αναβύσσου. Το πρατήριο καυσίμων του Προέδρου της Ομοσπονδίας Βενιζνοπωλών Ελλάδος, Μιχάλη Κιούση τυλίγεται στις φλόγες. Ο ίδιος, που μένει ακριβώς από πάνω ετοιμαζόταν να κατέβει για να ανοίξει το κατάστημά του. Αν είχε κατέβει νωρίτερα ίσως και να ήταν αργά…

Το newsit.gr σας παρουσιάζει το βίντεο από την στιγμή που οι άγνωστοι τοποθετούν τον εκρηκτικό μηχανισμό και ανάβουν το φιτίλι. Ο ένας από τους δυο είναι σε μοτοσικλέτα με αναμμένη τη μηχανή προκειμένου να φύγουν γρήγορα από το σημείο. Στα δυο βίντεο που ακολουθούν παρακολουθήστε καρέ – καρέ τις κινήσεις των δραστών.

Ένα βίντεο – ντοκουμέντο δείχνει τι ακολούθησε μετά την έκρηξη.

Δείτε το video δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη

Από την πρώτη στιγμή ο κ. Κιούσης υπστηρίζει ότι η έκρηξη στο βενζινάδικο της λεωφόρου Καραμανλή στην Ανάβυσσο, οφείλεται σε βόμβα.

Οι δράστες χρησιμοποίησαν πιθανότατα δυναμίτη. Όπως λέει ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου η κάμερα ασφαλείας του καταστήματος κατέγραψε τις κινήσεις των δραστών. Δύο άτομα, όπως περιγράφει, πήγαν στο πρατήριο, τοποθέτησαν δυναμίτη στην είσοδο του πρατηρίου, άναψαν το φιτίλι και απομακρύνθηκαν δευτερόλεπτα πριν γίνει η έκρηξη.

Η έκρηξη ήταν ισχυρότατη. Ακολούθησε φωτιά, την οποία ευτυχώς κατάφερε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης να την περιορίσει άμεσα.

Από το ωστικό κύμα, όπως περιγράφει ο ιδιοκτήτης καταστράφηκε πλήρως το πρατήριο, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα σε μια ακτίνα τουλάχιστον 150 μέτρων από το σημείο της έκρηξης.

Αμέσως στο σημείο έσπευσε, για προληπτικούς κυρίως λόγους, ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής, ενώ επί τόπου βρίσκεται για έρευνα κλιμάκιο της Ασφάλειας.

 Το βενζινάδικο σαρώθηκε από το ωστικό κύμα ωστόσο μεγάλες ήταν οι καταστροφές και σε σπίτια, αλλά και αυτοκίνητα.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι στα σπίτια απέναντι από το πρατήριο υπέστησαν ζημιές και από αντικείμενα τα οποία εκτοξεύτηκαν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Θ. ΠΑΝΟΥ – ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Πηγή: www.newsit.gr